Вучић: Идемо у изградњу метроа

Као што сам једном обећао "Београд на води", тако хоћу сад да кажем - идемо у пројекат изградње метроа и изградићемо метро у Београду, рекао је лидер СНС-а Александар Вучић на конвенцији листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" у општини Вождовац. Све оно што смо сањали 40 и 50 година полако али сигурно остварујемо, нагласио је Вучић.

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић истакао је данас да је посао људи са листе "Александар Вучић - зато што волимо Београд!" да раде за будућност, а они који их критикују нека остану у "муљу прошлости".

Вучић је, у обраћању на митигну листе, нагласио да ће се наставити са радом на "Београду на води", и да ће се ићи у реализацију пројекта метроа у Београду.

"Све оно о чему смо сањали 40 и 50 година, а нисмо успели да остваримо, полако али сигурно ћемо да остварујемо. Међутим, не може тај сан да се оствари, а да нам људи у Рипњу кажу да нису ништа добили, или ако и људи у Батајници, Железнику, Остружници немају све оно што им је потребно", рекао је Вучић.

Лидер СНС-а се на почетку обраћања нашалио рекавши: "Дошао је овај наш председник за говорницу", алудирајући на опаску Весне Станојевић, која је претходно у свом обраћању поменула "и овај наш председник. . !".

Вучић је Вождовчанима захвалио на подршци у претходним годинама, те им поручио да су и они, као и сви остали Београђани, једнако драги људи због којих ће напредњаци и даље радити на добробит грађана.

"Нешто сам зарибао претходних дана", приметио је и додао да је једва издржао разговоре у Турској и Аустрији, али и да није могао да пропусти данашњи скуп.

"Дошао сам да кажем колико је важно да сви будемо уједињени и да их победимо поново", рекао је Вучић на шта су му присталице узвратиле овацијама и повицима "Ацо, Србине".

Како је навео, грешило се претходних четири-пет година, свако греши, али за разлику од многих других, како је рекао, "ми смо радили и градили сваког дана".

"Устајало се рано, легало касно, вредно и марљиво радило и борило за будућност земље", рекао је Вучић и додао да наша политика стоји на две ноге - једна је очување мира и стабилности, а друга економски развој.

Нагласио је да су на листи људи који су најбољи у својим областима, који нису чланови СНС-а.

"Они су са нама, зато што воле нашу земљу и град, не зато што им је потребна власт. Са нама су зато што ти људи итекако добро препознају ко су они који могу да ураде ствари које обећају, што знају да наше речи нису празна обећања, што нећемо бити богатији, већ ће богатији бити Београд. Они који су се обогатили, које подржавају тајкуни, немој да нам они причају о поштењу", проучио је Вучић.

Рекао је да њихове речи мржње најбоље говоре о њима, а да СНС и његови кандидати говорено о ономе што су урадили и шта планирају да ураде.

Нагласио је да је једна од основних ствари која је урађена да се избришу разлике између центра града и сваког другог места у Београду.

Рекао је да политика Србије "стоји на две ноге" - једна је очување мира и стабилности, јер су нам потребни мир и стабилност да гајимо децу, а друга је економски развој.

"Пре четири године када смо кренули у тешке реформе, многи од вас шкргутали су зубима, неки псовали, али видите да смо успели да смањимо јавни дуг са 67 на 57 одсто БДП-а, незапосленост са 26 на 12 одсто, када смо успели да будемо апсолутни шампиони у броју страних инвестиција, када смо прошле године, без икаквих приватизација имали три пута више страних инвестиција од Хрватске - ми 2,6 милијарди евра, они 900 милиона, за милијарду више него заједно БиХ, Црна Гора, Македонија и Албанија. То говори о томе како се слика Сбрије мења, Србија постаје другачије место за живот", истакао је Вучић.

За то време, како је додао, у најтежим условима људи у Београду су радили да покажу резултат.

Осврнуо се и на пројекат "Београда на води", подсетивши да је пре више година некадашњи градоначелник Њујорка Руди Ђулијани рекао да је то фасцинантна идеја, те се захвалио градоначелнику Синиши Малом и градској власти што су се борили и гурали тај пројекат и поред притиска.

"Пре седам година су ми се смејали тадашњи градоначелник и његов помоћник, Ђилас и Шапић. Смејали су се, јер су мислили 'није то неки пројекат, нема много да се стави у џепове'. Али, овде има много да се стави у касу Београда, да број туриста буде десет пута већи", подвукао је Вучић.

Указао је да је већ данас број туриста порастао за два и по пута више него што је био тада, након што су спроведени многи радови на улепшавању Београда, као што је најлепша променада у Европи.

"Морамо да мотивишемо грађане да изађу на изборе"

Похвалио је градску власт и што је смањила дуг Београда, који је, док су управљали Ђилас и Шапић градским предузећима био на 1,2 милијарди евра, а сада је за 520 милиона мањи.

"Не само наплатом грађевинског земљишта, већ бољим функционисањем градских предузећа то је постигнуто. Њима је Паркинг сервис био на губитку. Какав лопов треба да будете да би био Паркинг сервис у губитку", истакао је Вучић.

Поручио је опозицији да може само да машта и сања да управља Србијом и Београдом, а да ће грађани показати 4. марта где им је место и да ће "их побеђивати и на свим другим нивоима".

"Ми за разлику од њих, ако нас победе, а нису далеко од тога, због чега морамо да мотивишемо грађане да изађу на изборе, онда ћемо честитати. Пре тога ћемо да се боримо свим срцем, свом снагом, да покажемо шта смо урадили и шта можемо да направимо за Београд", рекао је Вучић.

Вучић је присталицама поручио да не потцењују политичке противнике.

"Много су моћни, јаки и много пара имају. Све што су пљачкали претходне деценије, а и тајкуни их подржају, и једино што желе су каса и плацеви", поручио је лидер СНС-а.

Захваливши пензионерима што су подржали тешке реформе, најавио је за ову годину повећање плата и пензија.

Младе је замолио да размишљају шта могу да ураде за свој град и земљу, да будућност планирају у Србији, да се боре, уче снажније и јаче и направе бољу будућност за своју децу.

"Немојте да се љутите на мене ако не чујете псовку или одговор који би желели на неке изјаве из иностранства, јер сматрам да је боље да понекад прећутимо него да одговоримо. Много важније, како је говорио великан Пекић, је не да љубимо земљу предака, већ земљу наше деце по којој ће да ходају", нагласио је Вучић.

Радојичић: Београд град будућности, грађани најважнији

Први на изборној листи "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Зоран Радојичић изјавио је на конвенцији да имају снажан тим успешних људи, професионалаца доказаних у пословима којима се баве, са једним циљем - а то је Београд будућности у којем ће деца желети да живе и остану и Београд метропола на светском и европском нивоу.

Радојичић је захвалио председнику Србије и СНС-а Александру Вучићу на указаном поверењу и части да буде први на изборној листи.

Поручио је да је видљиво да је Београд лепши и уређенији него пре четири године, уређено и урађено много фасада, 40 здравствених установа модернизовано или изграђено, још 14.000 деце је добило места у новим обдаништима...

Како је рекао, "Београд на води" има јасне контуре, а на шеталишту на Сави сви проводе слободно време.

Навео је да имају припремљене нове пројекте, али и да је за њих потребан тим.

Додао је да такав тим имају, да је реч о тиму професионалаца, људи који су постигли успехе у пословима којима се баве.

Као један од тих пројеката Радојичић је апострофирао Тиршову 2 и подвукао да се на то чекало 50 година и да је обезбеђено 52 милиона евра за те радове.

Радојичић је и изградњу метроа назначио као један од кључних пројеката који ће донети не само инфраструктурну промену већ и промену филозофије Београда.

Поменуо је и друге пројекте - Нови савски мост, Национални стадион, завршетак реконструкције Народног музеја...

Први на изборној листи коју предводи СНС је указао да се све то и може планирати када постоји здрава финансијска основа.

Станојевић: Више нема празних обећања

Координаторка Сигурне куће Весна Станојевић, такође на листи кандидата за одборнике, обратила се присутнима речима да више нема празних обећања и "замајавања", те да ће изборна листа СНС-а на којој је и она, допринети да Београд буде још лепши и бољи.

Пре 25 година нико није имао слуха за то, а у последње четири године "то је потпуно друга прича", рекла је Станојевићева, која се 25 година бори против насиља у породици.

"Урадили смо ствари о којима смо могли само да сањамо", навела је Станојевићева, те поменула да се много тога променило и од доношења Закона о заштити од породичног насиља прошле године.

Нада се да ће и лично моћи значајно да допринесе да се у Београду уради још много тога, да се реформише систем социјалне заштите, да се учини напредак у примарној здравственој заштити.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво