ДЈБ и Двери заједно на београдске изборе

Покрети "Доста је било" и "Двери" наступиће заједно на београдским изборима који су заказани за 4. март. Листа ће носити назив "Да ови оду, а да се они не врате", изјавили су лидери тих странака Саша Радуловић и Бошко Обрадовић.

Они су на заједничкој конференцији за новинаре саопштили да су потписали декларацију о сарадњи иако су њихове идеологије различите, али и да то није представљало препреку да на београдским изборима иступе заједно у циљу "борбе против криминала и корупције, партијске државе и одговорности државних службеника за оно што раде".

Према њиховим речима, још један од циља сарадње је победа на београдским изборима, а сваки резултат мањи од двоцифреног сматраће неуспехом.

Радуловић је истакао да је та странка прошле недеље упутила позив за разговор "Не давимо Београд", Групи грађана "Бели само јако" и "Дверима" о предстојећим изборима у Београду, а да је декларацију о сарадњи прихватио само покрет "Двери".

Како је навео, иако су идеолошки различити, ипак је било више ствари које су их спајале када је реч о београдским проблемима - комунални проблеми, борба против корупције, тајни уговори, партократија...

Према његовим речима, ово нису избори за градоначелника, већ избори за програм и избори за одборнике у Скупштини града.

Обрадовић за сарадњу са ДЈБ каже да је "права, поштена и нова политичка понуда" опозиционим бирачима, који већ годинама мисле да су "сви исти" и која је алтернатива бившој и садашњој власти.

Наводи да ће листа "Да ови оду, а да се они не врате" представити најбољи политички програм на изборима 4. марта, али и тим људи.

Истиче да су "фоторобот гласача" њихове листе људи који су патриоте, који воле свој народ и државу, који су остали овде да се боре, или су се вратили да се боре, који држе до поштења и морала у политици и којима је доста пљачке, криминала и корупције.

"Верујем да је пред нама одличан успех на изборима. Од овог тренутка крећемо са предизборним активностима за изборе у Београду, али и у другим изборним местима", нагласио је Обрадовић.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво