Коалиција око ДС-а предала листу "Да ослободимо Београд"

Коалиција окупљена око Демократске странке, коју чине Социјалдемократска странка, Нова странка и Зелена еколошка партија – Зелени, предала је листу за предстојеће изборе у Београду.

Синоћ је предата заједничка листа која носи назив "Да ослободимо Београд" а прва на листи је Весна Ракић-Водинелић.

Други је Марко Ђуришић, а под редним бројем три налази се председник Демократске странке Драган Шутановац, који је и кандидат ове листе за градоначелника Београда. 

На листи се налази више од 30 професора универзитета, доктора наука, пензионисаних генерала и адмирала Војске Србије и других личности, попут професора Жарка Требјешанина, пензионисаног високог официра Војске Србије Срете Малиновића, бившег судије Уставног суда Зорана Ивошевића и балерине ансамбла Народног позоришта Бојане Леко. 

На листи су и високи функционери, народни посланици и чланови ДС-а попут Балше Божовића, Наташе Вучковић и Ивана Вујачића.

Функционери Нове странке Мира Петровић, Арис Мовсесијан и Александар Станковић, као и чланови председништва СДС-а Александар Ивановић и Константин Самофалов, такође су на листи.

Приликом предаје листе, Балша Божовић, председник београдских демократа, изјавио је да ће ово бити листа која ће вратити наду Београђанима. 

Он је рекао да ће листа окупљена око ДС зауставити корупцију у Београду и спречити отимање градских ресурса, од којих се, како је навео, богати неколицина док је већина све сиромашнија.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво