ДЈБ: Шешељ, Чанак, Паровић и ДСС на бранику изборне крађе

Покрет Доста је било саопштио је да је Републичка изборна комисија усвојила извештај о резултатима избора за председника Србије захваљујући гласовима, како се наводи, "лажне опозиције из СРС, ДСС, ЛСВ и представнику кандидата Милана Паровића који су дали потребну већину представницима кандидата СНС-а".

У саопштењу ДЈБ се наводи да су "Шешељ, Чанак, Паровић и ДСС дали легитимитет изборима упркос бројним доказима о крађи гласова, 'пегланим' листићима, односно накнадном убацивању гласачких листића у џакове и масовној злоупотреби туђег права на глас".

"Одлука РИК-а није дала легитимитет председничким изборима, само је на очигледан начин показала ко је лажна опозиција и које странке служе да би се увођење диктатуре у Србију одвијало под привидом легалности. Чињеница да је СНС сакупљао потписе за ове 'опозиционе' председничке кандидате, да су за разлику од стварних опозиционих кандидата имали доступне нотаре, те њихово даље гласање у РИК-у којим су онемогућили сваку контролу избора јасно показују да је једини разлог њихове кандидатуре био да омогући владајућој већини прегласавање у РИК-у", наведено је у саопштењу.

Додаје се да је против усвајања резултата председничких избора на синоћној седници гласало девет представника Доста је било, Саше Јанковића, Луке Максимовића, Вука Јеремића, Двери, СДС и Милана Стаматовића.

"РИК је партијско тело којим руководи Александар Вучић и све одлуке које је донео спроведене су захваљујући гласовима лажне опозиције који су представницима Александра Вучића омогућили и кршење одлука Уставног суда кад је у питању начин гласања на КиМ и неаргументовано одбацивање свих захтева и приговора представника опозиције", оценио је ДЈБ.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво