Реаговања кандидата и њихових штабова

Кандидати на председничким изборима у Србији и њихови изборни штабови реаговали су на резултате. Према резултатима Ипсоса, Александар Вучић је победио у првом кругу.

Кандидат Саша Јанковић је рекао да његов изборни резултат представља победу пристојности, реда, финих људи, правила, принципа и вредности за које се залагао.

"Звучи необично, али ја морам да прогласим победу", рекао је Јанковић и додао: "Ово је победа Србије која више није иста."

Поручио је да ће вратити Србији достојанство, оптимизам и институције.

"Страха више нема", додао је Јанковић и оценио да је данас био велики и значајан дан

Изненађење избора стиже из Младеновца. Одмах по затварању биралишта, прогласио је победу – ипак, неколико сати касније Лука Максимовић завршава на трећем месту.

На питање да ли је задовољан, Максимовић каже: "Ја знам само за резултат Бешикташ – Панатинаикос 2:1. Остале резултате не пратим и не занимају ме."

Вук Јеремић је изјавио да је добио подршку између 200.000 и 250.000 бирача Србије и да је поносан на тај резултат, с обзиром на, како је рекао, притиске и "медијску сатанизацију" којој је био изложен.

Јеремић је био видно разочаран изборним резултатом и констатовао је да је све што се дешавало у кампањи и током изборног дана доказ да Србија нема демократско друштво.

Најавио је да ће наставити политичку борбу и да неће правити никакве политичке или било какве друге компромисе.

Шефица изборног штаба СРС-а Вјерица Радета изјавила је да је на основу приспелих резултата са терена у СРС "очигледно" да је Александар Вучић победио у првом изборном кругу и да радикали нису задовољни резултатом који је постигао њихов кандидат.

"Ми ћемо у наредним данима размотрити узроке и последице тих изборних резултата, немамо прецизније податке о процентима, то пратимо и пратимо и даље, али једноставно, нисмо у стању да то радимо брзином којом то раде агенције по стратумима. На основу и тих приспелих резултата, очигледно је да је Вучић освојио више од 50 одсто и да је победио у првом кругу", рекла је Радета новинарима.

Председник Покрета Двери Бошко Обрадовић оценио је да су председнички избори протекли уз најнепоштенију кампању у историји и да је једино право решење да се избори пониште и организују нови, који ће бити одржани на демократски начин.

У првом обраћању након објављивања прелиминарних резултата, Обрадовић је рекао да је последња изборна кампања обиловала "континуираном крађом".

Саша Радуловић је изјавио да је на председничким изборима победила нерегуларност и апстиненција и да је кључни разлог за лош резултат опозиције то што није имала једног кандидата.

"Куповина гласова, страх и нерегуларост, као и апстиненција су одлучили изборе", рекао је Радуловић у изборном штабу Покрета Доста је било.

"Нисмо успели да изведемо људе на изборе", додао је Радуловић, који тврди да је Александар Вучић освојио од 30 до 35 одсто укупног гласачког тела.

Милан Стаматовић је изјавио да је први резултат о гласовима које је он освојио изванредан резултат и да представља озбиљан темељ и основу за будуће политичко деловање.

"Сигурно нећемо стати на овоме. Већ озбиљно радимо за наредне парламентарне изборе, јер овај резултат нама даје шансу, могућности и наду да можемо озбиљно да се умешамо у политички живот у Србији у неком наредном период од две године", казао је он.

Председнички кандидат ДСС-а Александар Поповић изјавио је да се према подацима те партије његов резултат на данашњим изборима креће између 1,2 и 1,3 посто, те да не могу да буду задовољни.

"Ми наравно не можемо да будемо задовољни резултатом, али смо задовољни јер смо ишли под својим именом и говорили о јасној и одређеној политици и дали одговоре на питања која нас муче", рекао је Поповић.

Према његовим речима, ДСС је доказала да је њихова идеја жива без обзира на то шта се догађало у прошлости.

Председнички кандидат Народног слободарског покрета Мирослав Паровић честитао је вечерас грађанима Србије на одржаним демократским изборима и на чињеници да се ,"иако су то многи прижељкивали, није десио никакав лоиш сценарио на улицама градова и села" у земљи. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво