Демостат: Вучић 56,2 одсто, Бели други

Председнички кандидат Александар Вучић, према последњем истраживању "Демостата", ужива подршку 56,2 одсто бирача. То се односи на оне који су се изјаснили за кога ће гласати, речено је на представљању резултата истраживања, уз напомену да се око 18 одсто испитаних још није определило.

Према "Демостату", а уз пројектовану излазност од 57 одсто бирача, на другом месту био би Лука Максимовић, алијас Љубиша Прелетачевић Бели, са 9,5 одсто гласова.

Трећу позицију заузео је Вук Јеремић са 9,3 одсто.

Саша Јанковић освојио би 8,9 одсто, Војислав Шешељ 8,8 процената, а остали кандидати би, према истраживању, заједно освојили 7,3 одсто.

Истраживање је показало и да би за Вучића, да су избори одржани прошле недеље, гласао готово сваки трећи бирач уписан у бирачки списак, и да би број гласача који би се определили за њега био већи од укупног броја људи који би гласали за све остале кандидате.

Руководилац истраживачког тима "Демостата" Срећко Михаиловић процењује излазност на 57 одсто укупног броја бирача, а заснива је на броју испитаника који су изјавили да сигурно излазе на изборе.

Рејтинг четири следећа председничка кандидата, гледано по броју гласова, прилично је уједначен.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво