Јеремић: Дани наде и поноса могу опет да буду пред нама

Не дајте да вас поколебају, уплаше и узнемире они којима су дани на власти избројани, мислите на вашу рођену и нерођену децу када будете кретали на биралишта, сетите се дана када сте били пуни наде и поноса и знајте да такви дани могу бити поново пред нама, поручио је вечерас председнички кандидат Вук Јеремић.

"Тиранин по правилу не уме да препозна границу после које беда и неслобода прелазе у гнев. Заслепе га светла позорнице и хвалоспеви дворјана. Превари се и помисли да је људима сломио кичму и да је у страху и оксудици коју је наметнуо немогуће наметнути отпор и изборити се за достојанство", рекао је Јеремић на конвенцији у Хали "Ранко Жеравица" на Новом Београду.

Јеремић је, говорећи о Београду, истакао да град постаје место где замире привреда, а култура узмиче пред сплавовима и кладионицама.

"У нашој престоници су данас оружје и наркотици све доступнији, насилника је све више, а песника све мање. Нема више радничке Раковице, нема оне старе Звезде и Партизана, нема више Студија Б каквог памтимо", рекао је Јеремић.

"Уместо Београда који на своје реке излази са елегантном архитектуром, јавним шеталиштима и галеријама, указао је Јеремић, ниче његова накарадна имитација на рушевинама Савамале, са две бетонске ругобе које постају ожиљци на лепом лицу града", рекао је Јеремић.

Обишао сам крајеве наше земље, додао је Јеремић, и велики део ње је зарастао у коров, заборављен и опсутошен, пролазио сам кроз потиштене градове и нестајућа села.

"Сретао сам људе скрушене, јер не говоре језик својих унука који одрастају у Сиднеју и Торонту, јер страхују да никада неће дочекати да са њима прославе рођендан и славу", рекао је Јеремић.

"Више пута смо у нашој часној историји пролазили кроз периоде искушења и наше данашње невоље нису почеле јуче. И раније смо умели да лутамо и правимо грешке, али никада нисмо имали врхушку са тако мало моралних скрупула као што је ова данас", упозорио је Јеремић.

Он је нагласио да се "на врху те пирамиде бешчашћа налази неко ко је на путу до трона био спреман да прегази прво свог политичког оца, па онда и очуха, а данас би да нам држи лекције о моралу и простојности и да нам мења менталитет и обичаје".

"Ко се активно бави уништавањем неистомишљеника и њихових породица кроз окупиране медије, у којима се не усуђује да се суочи са било којим политчким ривалом", рекао је Јеремић говорећи о Александру Вучићу.

Ко продаје Косово, јер другачије не уме да на Западу опере своју биографију, предочио је он.

Јеремић је рекао да се кандидовао за председника како би се "овој несрећи стало на пут".

"Србија је невелика, али богата земља. Све нам је Бог дао, природна богатства, повољан географски полошај, а пре свега вредне и способне људе. Хоћу да наше огромне потенцијале ослободимо омчи корупције и зналачки их искористимо како би се коанчно покренула домаћа привреда", нагласио је Јеремић.

"Потребна нам је ефикасна и праведна држава која ће почети да ради у јавном интересу, сви грађани Србије морају да имају оверену здравствену књижицу. Спречићемо предају домаћих ресурса странцима, тајкунима и страначким фаворитима", најавио је Јеремић.

Прва година студија, рекао је он, мора бити бесплатна за све, а онда у зависности од оцена и залагања. Школоваћемо наше људе да раде за пристојне плате и да буду слободни, а не да одлазе из домовине у којој је немогуће добити посао.

"Вратићемо понос српској униформи, рекао је Јеремић и нагласио да први пут у историји српска војска и полиција штрајкују, а ветерани и ратни војни инвалиди принуђени су да траже милостињу. Кунем се Србија ће поново радити и пристојно живети од свог рада", поручио је Јеремић.

Јеремић је подсетио да је имао част да буде изабран за председника Генералне скупштине Уједињених нација, а да је дошао на корак до избора за генералног секретара УН "иако му је сопствена влада подметала клипове у точкове".

"Опраштам им јер то није најгоре што су учинили... Кандидујем се да бисмо вратили наду Србији и да бисмо се у наредних пет година уздигли до висина које нису недостижне онима који смеју да их замисле", рекао је Јеремић.

"Сигурним кораком, чисте савести, изађите сви и 2. априла, за други круг, заокружите број 2. До победе, живео Београд, живела Србија", поручио је Јеремић.

Јеремића су на београдској конвенцији подржали бивши председник Србије и лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, некадашњи градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић, посланице Санда Рашковић Ивић, Дијана Вукомановић и Мирослав Алексић, лидер Народног покрета Србије, бивши министри Велимир Илић и Душан Петровић, председник Удружења синдиката "Слога" Жељко Веселиновић и Ново удружење пензионера Србије.

На конвенцији су били и представници канцеларија које је у оквиру кампање Јеремић отворио у 25 округа Србије.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво