Шешељ: Контролисаћу све три гране власти, колико ми Устав допушта

Председнички кандидат Српске радикалне странке Војислав Шешељ оценио је да грађани на изборима 2. априла одлучују да ли ће актуелна власт бити контролисана или ће у потпуности бити у рукама Александра Вучића и Српске напредне странке.

Шешељ је на митингу на београдском Тргу републике оценио да противкандидати за председника Србије "хоће да претворе земљу у вашар таштине обасипајући грађане лажним обећањима".

"Нису прочитали Устав Србије нити знају које су надлежности председника а причају грађанима о економији, обећавају веће плате и пензије. То нису надлежности председника већ је он врховни командант, поставља амбасадоре, може да врати законе Народној скупштини, даје помиловања и одликовања", казао је Шешељ.

Лидер радикала је казао да се кандидовао за председника Србије јер је "једини способан" да контролише актуелног премијера Александра Вучића.

"Контролисаћу све три гране власти колико ми Устав допушта. Враћаћу законе Народној скупштини, критиковаћу Вучића и Владу Србије за све што лоше ураде, даваћу помиловања како бих из затвора извукао сиротињу коју је мука навела на ситније облике криминала", рекао је Шешељ.

Он је навео и да би утицао на Владу Србије да одустане од евроинтеграција и усмери своју политику ка интеграцији са Русијом.

"Интеграција са Русијом решава проблеме одбране Србије. Ако уђемо у царинску унију са Русијом, цене сировина, нафте и гаса, биће исте за Србију као што су у Русији. Са руским војним базама у Србији, једног дана моемо вратити све што нам је привремено одузето, од Косова и Метохије, Републике Српске, Црне Горе до Републике Српске Крајине", казао је Шешељ.

Говорећи о противкандидатима на председничким изборима, Шешељ је казао да за Милана Стаматовића, Александра Поповића и Милана Паровића нема шта лоше да каже док је за остале оценио да су "од зла оца и горе мајке".

"Вук Јеремић је крао државни новац док је био министар, у најмању руку је са Борисом Тадићем заташкао убиство гардиста 2004. године, силне милионе је добио од Катара, а још је и унук Хамдије Поздерца са којим се борио у време комунизма. Толико кривичних дела му се може приписати да би требао да проведе бар осам година у затвору", казао је председник СРС.

Говорећи о Саши Јанковићу, Шешељ је казао да иза бившег заштитника грађана стоји "заташкано убиство у његовом стану, његовим пиштољем".

"Нећу да кажем да је тог младића Јанковић намерно убио али су на његовим рукама пронађени трагови барута а СУП у Лозници му је накнадно издао дозволу за пиштољ. Можда је реч о убиству из нехата, али грубог нехата", навео је Шешељ.

Он је казао и да није оштрије нападао Александра Вучића "зато што су западне силе почеле да му раде о глави" али и због чињенице да није увео санкције Русији.

"Вучићева основна грешка је што мисли да може да седи на две столице, да иде ка ЕУ и да буде добар са Русијом. Он иде код Ангеле Меркел а она планира да претвори Србију у тампон зону у којој ће бити смештени милиони избеглица са Блиског истока које турски председник Ердоган планира да упути ка Европи", рекао је Шешељ.

Лидер радикала је додао да верује да може да победи Александра Вучића у другом кругу председничких избора и да се у том смислу, највише узда у телевизијски дуел.

"За 27 година бављења политиком, нико ме није победио у дуелу, не може ни Вучић па на глави да дуби. Више пута сам показао да сам спреман да се жртвујем за своје идеале, отаџбину и Српство а такав кандидат се не може поткупити нити уплашити", казао је Шешељ.

Учесници митинга који је протекао без инцидената, носили су заставе СРС-а, Србије и Русије као и траснпаренте на којима је писало "Крајина је за Шешеља" и "Шешељ српски јунак", а по завршетку говора лидера радикала, прошетали су централним градским улицама.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво