Чанак: Попунити Пензиони фонд

Председнички кандидат ЛСВ-а Ненад Чанак изјавио је да се мора утврдити како је нестао новац из пензионих фондова пре и после 2000. и како се уопште дошло до тога да се пензије исплаћују из буџета, што, како је приметио, није случај нигде у Европи.

У саопштењу достављеном медијима, Чанак је указао да преко 1,7 милиона садашњих пензионера, током свог радног века, издвајали су новац од свог рада, да би себи обезбедили старосну пензију.

"Они су своју пензију стекли. Међутим, већ две године, штеди се управо на њима", навео је Чанак.

Чанак, који је лидер ЛСВ, каже да се пензиони фонд може попунити продајом објеката у бањама који су некада грађени из средстава Пензионог фонда, затим приликом евентуалне продаје Телекома, огромне војне и имовне и простора Железница која ничему не користи, али и издавања државног пољопривредног земљишта.

Када то буде учињено, сваки грађанин који уплаћује пензионо осигурање мора знати шта се с тим новцем ради, навео је Чанак.

Сматра да је потребно формирање Пензионог фонда као независне институције, која ће паметним улагањима и куповином деоница, по угледу на моделе који постоје у свету, оплодити тај новац који се уплаћује и пензионерима обезбедити сигурност.

То ће омогућити да никада више пензионери не зависе од политичке воље било које власти и да се њихово право на достојанствен пензионерски живот не доводи у питање, навео је Чанак.

Ненад Чанак се заложио данас да се утроструче казне за уличне препродавце дроге.

Према његовим речима, крађа 59 флаша метадона, синтетичке дроге која се користи у терапији, односно лечењу хероинских зависника, са Клинике за неуропсихијатрију у Новом Саду, још је један доказ да више нема времена за чекање у хитној и одлучној борби против дроге и да, ако се хитно нешто не предузме, ризикујемо хаос на улицама.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара