Вучић у Арени: Србија више не иде уназад

Обавезујем се сваком грађанину Србије, човеку, жени, детету да никада своју дужност, дужност која носи име ове државе и народа, нећу схватити олако, да нећу никада бити већи од ње, да земљи никада нећу ништа узети, да ћу бити спреман све да јој пружим и дам, поручио је председнички кандидат Александар Вучић на предизборном митингу у Београдској "Комбанк арени".

Митингу су присуствовали велики број министара, познате личности које су подржале Вучићеву кандидатуру, чланови и присталице СНС-а, али и других странака.

Вучић је поручио да жели да буде председнк свима, без жеље да дели људе, намере да суди, "са пуном свешћу о сопственој покорности".

"Србија је наша основна вредност, вера и тачка ослонца", рекао је Вучић.

Додао је да, ако некоме до данас није било јасно зашто "трчи ову трку", сада може да добије одговор без икакве сумње – да тиме постаје део велике историје и огромне части.

"Ваше руке су моје руке, ваши гласови су мој глас, ваша снага је моја снага. Само уз вас могу да постојим, само уз вас могу да радим и служим, и пред свима осталима и целим светом могу, морам и хоћу да стојим усправно, јер знам ко је иза мене, и знам шта је иза мене", поручио је Вучић.

Он је додао да види добро српски народ, да нема никакву сумњу у његову величину, и подвукао: "Неће више бити питања без одговора и путева без циља, лутања... Србија уназад више не иде. Иде напред, иде брже, иде боље, и ићи ће јаче", нагласио је Вучић.

Подсетивши да је данас 24. март, и да је то тежак дан за Србију и њене грађане, Вучић је рекао: "Више никада се неће поновити такво време, Србија више неће бити сама и беспомоћна и сузе неће више бити једини одговор".

"Нема више несрећа и пораза, наше време је дошло да победимо, устанемо, радимо, да не мрзимо, али и да се не плашимо", рекао је Вучић.

Он је навео да кад каже "Србија" не мисли на нацију ратника већ радника, вредних и обичних људи, ослобођених зла и мржње, земљу оних који се боре за будућност, граде фабрике и путеве, који желе да освоје свет врлинама и радом а не оружјем, који су спремни да опросте и иду напред.

"Србија се не плаши да преговара, али нико не сме да помисли да преговарамо зато што нас је срах", рекао је Вучић.

"Србија се не плаши никога, Србија је стала на ноге, држи се чврсто и јако и биће све јача. Не бежимо од наших интереса, не кријемо их, не лажемо никога, не штитимо се, држимо реч, знамо шта хоћемо и шта можемо да дамо", додао је.

Он је, међутим, истакао да нико од Србије не треба да тражи да призна отето, да ћути кад види неправду, да пређе преко било ког покушаја ревидирања историје, како би Србија поново била центар нечијих помахниталих амбиција.

"Када кажем да више неће бити напада на Србе, да се више никад неће поновити Бљесак и Олуја, то и мислим. Кад кажем да нећемо признати независност Косова, то мислим озбиљно, али кажем и да смо спремни да разговарамо и са Албанцима и са свима, јер су нам мир и стабилност најважнији", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да, без обзира на националност, веру, странку, удружење, сви треба да живе и живеће у цивилизованој Србији. У том смислу је подсетио да је Расим Љајић Бошњак, Иштван Пастор Мађар, да су ту Русини, Роми и други, да они сви верују у своју земљу, у земљу у коју и он верује.

Он се захвалио свима на, како је рекао величанственој кампањи, чистој кампањи, у којој нису нападали никога а када су у погрешили умели су да кажу "извините"...

Вучић је рекао и да не постоји реч коју нису изговорили против њега, против грађана, против Србије, али и поручио "нека им је просто", нека мрзе и нека живе са том мржњом, "а ми ћемо љубављу да их победимо, вашом енегријом, радом, знањем."

Како је рекао, оно што га је уплашило је то што кандидати бившег режима позивају на насиље, на разне сценарије, пуцњаву, али је и поручио да нормална, пристојна Србија жели мир, стабилност, инвестиције...

"Нећемо вам дозволити да нам сруштите земљу, да срушите оно што смо стварали претходне три године, нећемо вам дати да нам отмете будућност", поручио је.

Треба да знамо, каже, да се само радом може успети, а не онако како они обећавају да ће нешто да падне са неба.

Он је додао да је 10 кандидата против њих "и знате још ко са њима", али "да је већина народа на нашој страни".

Треба да знамо, каже, да се само радом може успети, а не онако како они обећавају, да ће нешто пасти са неба.

"Не дам да нас врате у време пљачкашких приватизација, да нам узму и црно испод ноката само да би били богатији".

"Никад ниједан динар нисам узео од грађана, и био сам најпоноснији председник владе, али то не бих успео да нисам имао оваквог председника Републике и вас, дивне, најбоље људе Србије."

Грађанима је обећао да ће живети боље, да ће имати веће плате и пензије, јер су их заслужили својом трпељивошћу, стрпљењем, радом и енергијом.

За 48 сати срешће се са председником Русије Владимиром Путином, где ће, каже, заступати интересе Србије и борити се за што боље односе са Русијом.

Навео је да је Србија на европском путу, али и да је једина европска земља која није увела санкције Русији и да то неће ни урадити.

"Србија је сачувала свој образ и показала пријатељство и када је тешко", рекао је Вучић. 

Навео је да је пред Србијом још много обавеза и да су за то потребни подршка грађана и њихова љубав.

"Хвала вам на огромној подршци", поручио је Вучић окупљенима.

Он је навео да је кампања за њега била ужасно тешка, јер не постоји ствар коју његови противници нису рекли, нити лаж и неистина коју нису изнели, али да грађани знају истину, ко је поштен и марљив борац за Србију.

"Грађани знају ко ће потурити своја леђа и штитити своју земљу и борити се кад изледа да је немогуће изборити се за Србију", рекао је Вучић.

Обећао је да ће се борити до последњег даха против оних који би Србију да врате у прошлост, оних који ће да спроведу насиље и "македонски сценарио", те да ће свом снагом радити на томе да очува мир и стабилност.

"То је мој завет за Србију", закључио је Вучић.

Николић: И даље ћу бити подршка Вучићу 

Присутнима се као први говорник обратио и актуелни председник Србије Томислав Николић, који је дочекан аплаузом. Николић је поручио Александару Вучићу да ће му и даље бити подршка, те да, ако му буде потребан за Србију, зна где може да га нађе.

"Одвикао сам се од аплауза. Али, нисам дошао због себе. Изабрали сте Александра Вучића и данас сам дошао да га заједно подржимо", рекао је Николић, који је на митинг стигао заједно са Вучићем.

Он је навео да су заједно у политици 25 година, не раздвајајући се, да су прошли све кораке, од опозиције до председничког места, а онда је наставио обраћајући се лично Вучићу: "Желим да победиш и победићемо на председничким изборима".

"Био си успешан председник владе, на листи нема бољег од тебе, а они који дају глас твом противкандидату ризикују да државу и народ предају у неодговорне руке људи који то нису заслужили", навео је Николић.

"Тако је најбоље за Србију, тако мора да буде, да наставимо започето, подигнемо Србију са колена, ставимо је у ред најразвијенијих држава, да нам људи живе као људи у другим нормалним државам", рекао је Николић и додао да очекује од Вучића да настави путем који је он започео, "трновитим путем васкрса Србије, и да га надограђује".

Рекао је да је током свог мандата успоставио нова пријатељства, обновио стара, мирио исток и запад и у себи и у Србији, потписивао међународне споразуме који су отварали врата влади Србије, те да је свака његова реч имала за циљ да донесе добро Србији.

Истакао је и да је увек био саборац владе, а да је свој мандат провео "као да је пушком ушао у зграду Председништва", а не да су га изабрали грађани.

"Моја породица и ја смо толико нападани да сам размишљао да све оставим и пре истека мандата, али ме спречило то што су ме изабрали грађани да будем председник народа, и оних који ме воле и оних који би желели на мом месту да виде некога другог", рекао је Николић.

Дата реч, каже, за њега је била светиња.

Подсетио је и да је избором за председника изашао из странке, иако је, како каже, "знао шта га чека".

Вучићу је поручио и да је пред њим, као будућим председником, много посла: "Бићеш успешан, уверен сам, а ја сам ту да ти будем као и свих ових година подршка и ослонац. А требаће ти и једно и друго".

Затим је приметио да он не би био Томислав Николић, ни то што јесте, нити Шумадинац, када неким новинарима, квазиполитчарима, аналитичарима не би рекао: "Немојте да ми аплаудирате, зато што сте ме рушили од првог дана... Много ме је болело, али нисам вас ни бројао у праве напредњаке."

"Ево вам прилике да кажете да сам криминалац и издајник и нема потребе да то радите преко новина које плаћате", рекао је.

"Александар и ја ништа нисмо добили на поклон", истакао је Николић и, опет се обраћајући Вучићу, рекао: "Ја ћу и даље да се борим за своје идеале. Ако ти будем потребан због Србије, знаш где можеш да ме нађеш".

"Желим вам свима победу и добро здравље. Живела Србија!", рекао је Николић.

Шредер и Сијарто: Вучић симбол европске Србије

Бивши немачки канцелар Герхард Шредер и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто оценили су да је Вучић симбол европске перспективе Србије.

Србија се суочава са пресудним изборима, рекао је Шредер, и истакао да би за земљу било добро да победи Александар Вучић.

Он је на митингу подршке председничком кандидату Вучићу рекао да се ради о наставку пута у ЕУ, о наставку помирења и приближавања суседним државама, и о спровођењу неопходних реформи.

"Све што је започео, Вучић ће наставити као председник и тиме даље стварати основу за чланство Србије у ЕУ, економски просперитет земље и благостање грађана. Овде сам да подржим оне у Србији који су се определили за Европу, а то се пре свега односи на Вучића", подвукао је Шредер.

Указао је на то да је Вучић повећао углед Србије као земље која се поштује, и да је продубио додатно односе са ЕУ, САД и Русијом.

Министар спољних послова Мађарске на српском језику је захвалио на позиву да учествује на предизборној конвенцији СНС и истакао да би, да је којим случајем председнички канидат пре неколико година позвао мађарског шефа дипломатије да се обрати на предизборном скупу, сви помислили да је "изгубио памет".

Он је констатовао да је данас ситуација потпуно промењена, да су се односи две државе, оптерећени историјским тензијама, претворили у историјско пријатељство.

"Добросуседски односи и пријатељство јачају и нас и вас, док нас сукоби чине слабима", рекао је Сијарто, додавши да је за пријатељство између Мађара и Срба заслужан премијер Вучић.

Он је истакао да је Вучић предузео тешке мере и прихватио компромисе које могу да предузму само храбри људи и храбри лидери.

"Вучић је управо то, храбар човек и храбар лидер", рекао је Сијарто.

Дачић: Да би Србија била јака – председник Вучић

Лидер СПС-а Ивица Дачић поручио је да грађани на изборима имају избор између стабилности, сигурности и континуитета и деструкције, пометње и уништења свега што је актуелна коалиција заједно урадила за Србију у претходних пет година.

"Да би Србија била јака, потребна је стабилност, континуитет и сигурност, и зато је Александар Вучић наш заједнички председнички кандидат", истакао је Дачић.

Он је навео да ће на председничким изборима учествовати и неки измишљени ликови, чији је циљ завитлавање Србије и авантуризам.

"Ви не гласате за измишљене ликове, ни за Јеремића, Јанковића, Чанка, Прелетачевића, јер бисте тако гласали за оне који су уништили Србију од 2000, за Тадића, Шутановца, Чеду Јовановића, за оне који ће рећи да је Србија крива за бомбардовање, за оне који се залажу за независност Косова, говоре да је РС геноцидна творевина и за оне који су опљачкали Србију", рекао је Дачић.

Дачић је рекао и да су немачка канцеларка Ангела Меркел и председник Русије Владимир Путин информисани људи, који сигурно не би примали некога у посету да знају да неће победити на изборима.

Рекао је и да је погрешно схватање оних који верују да социјалисти немају свог кандидата, будући да је њихов кандидат Вучић, те позвао све који би гласали за њега да свој глас дају лидеру напредњака.

Подсетивши да је данас годишњица бомбардовања Србије, у којем је пало 22.000 тона бомби на грађане, Дачић је рекао да је то био злочин и агресија против народа и државе.

"Зато ће њиховог милосрдног анђела кад-тад победити наш бели анђео", рекао је Дачић, и додао да Србија жели да победује у миру.

Он је навео да Србија треба да настави да победуђе, а да је почела у последњих пет година, кад је успостављена коалиција између СНС и СПС.

Рекао је и да Србија може бити јака само уз пријатеље, те да је зато наш циљ да и противнике Србије претворимо у партнере, а да са пријатељима продубимо пријатељства.

Толстој: Преносим поздраве Русије и Путина лично

Потпредседник руске Думе и високи функционер Јединствене Русије Петар Толстој поручио је да је дошао на митинг да пренесе "братску љубав читавог народа Русије и председника Руске Федерације Владимира Владимировича Путина, лично".

Како је рекао, данас је тужан дан, јер је пре 18 година Југославија била изложена агресији од стране НАТО алијансе, која је прекршила међународно право.

"Тада Русија није могла да помогне Србији. Извините због тога", рекао је Толстој, али и додао да се од тада много тога променило, и да смо научили много из тих лекција.

Он је додао да поново имамо осећај властитог достојанства, суверенитета, и да наша деца поново могу да одлучују у каквој земљи хоће да живе.

"Уверевам вас да је Русија била, јесте и биће увек заједно са Србијом" поручио је Толстој и подвукао да је управо Вучић тај који је многе од тих надања и жеља објединио и испунио.

"Живела Србија и живело руско-српско пријатељство", поздравио је Толстој.

Ристовски: Вучић има снагу да се жртвује за бољу Србију

Кад није лако, Вучић је најбољи, поручио је глумац Лазар Ристовски. Рекао је да је данас на митингу да би изразио свој "грађански, демократски и људски став" и да би јавно рекао да ће гласати за Александра Вучића.

"Сви смо овде да докажемо да постоји само једна Србија, нема пет Србија, нема грађанске без сељачке, интелектуалне без радничке, студентске Србије без мајки и очева, има само једна Србија, Србија чији ће председник бити Вучић", рекао је Ристовски.

Он је упитао како да верује да ће Саша Јанковић вратити осмех на лице Србије, кад га никад није видео да се насмејао, како да верује да ће Јеремић бити председник, кад је он у Србији само у пролазу и када ће, кад изгуби изборе, отићи негде у свет у неку фотељу.

"Чини ми се да би нечије жене добиле више гласова него неки кандидати", приметио је Ристовски.

Он је казао да је његово опредељење јасно, јер само Вучић има снагу да се жртвује за бољу Србију, што показује својим делом.

"То ценим, волим његову енергију, он је борац као ја, борци добијају битке, а остали су мрсомуди, да извините", рекао је Ристовски.

Он је казао да Србија мора да се окрене раду и толеранцији, да прихвати различитости у сваком смислу, те да у Србији мора да влада љубав и да сви морају бити културнији.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво