"Упутство за изборе на КиМ гарантује остваривање права гласа"

Портпарол ОЕБС-а на КиМ Сенад Шабовић, навео је да Упутство о спровођењу избора на КиМ, које је усвојила Републичка изборна комисија, предвиђа решења која гарантују легитимност, демократичност и транспарентност целог процеса.

Сенад Шабовић је Танјугу рекао да је то добар модел и једини начин да се људима са правом гласа на КиМ обезбеди приступ процесу изборима за председника Србије.

"Не верујемо да би у супротном било могуће да људи са Косова и Метохије са правом гласа остваре то право", нагласио је портпарол ОЕБС-а на КиМ.

Наводи да је ОЕБС са техничке стране спреман за спровођење тих радњи, наводећи да ће објавити све релевантне детаље чим буду познати.

Како каже, током претходних неколико недеља мисија ОЕБС-а је на Косову обавила низ састанака са свим релевантним актерима из Приштине и Београда, укључујући и РИК.

"РИК је 27. марта усвојио Упутство за гласање на КиМ. Мислимо да оно осликава модел који је са ОЕБС-ом усаглашен још 2012. године и спроведен са мањим модификацијама 2014. године и 2016. године", рекао је Шабовић.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво