НБС одбацила тврдње Јеремића и затражила јавно извињење

Народна банка Србије (НБС) саопштила је да није тражила податке грађана који су давали донације председничким кандидатима и затражила извињење Вука Јеремића јер је изнео супротан став.

НБС је у саопштењу тврдњу Вука Јеремића назвала "грубом неистином и неоснованим оптужбама".

Вук Јеремић је претходно данас рекао да је Народна банка Србије тражила од свих пословних банака да доставе имена, адресе и матични бројеви грађана Србије који су дали донације за његову кампању.

НБС је у саопштењу поводом те изјаве истакла да је то "најгрубља неистина којом се у питање доводи углед институције на којој почива поверење грађана у целокупан финансијски систем земље".

"Да се ради о неоснованим оптужбама, лако се може проверити са било којом пословном банком", навела је Народна банка Србије.

Затражила је од Јеремића "да се јавно извини" и најавила да ће у супротном размотрити "сва правна средства" како би заштитили свој углед.

Банка указује да је финансијска стабилност одговорност свих и да неистините и неодмерене тврдње током политичке кампање не доприносе очувању поверења у домаћи финансијски систем, док "злонамерне информације штете свима, а последице пре свега трпе грађани".

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво