Полицијски синдикат Србије: Потребно одобрење за одлазак на предизборни скуп

Репрезентативни Полицијски синдикат Србије саопштио је да им се јавио велики број полицајаца из свих Полицијских управа по Србији, који наводе да им је забрањено присуство предизборним скуповима председничких кандидата.

"Полицајцима по Србији је од уторка на испраћају смене пренето да је из кабинета министра унутрашњих послова стигла усмена наредба да нико од полицајаца не сме да присуствује предизборним скуповима без изричитог одобрења министра Небојше Стефановића", наводи се у саопштењу синдиката.

Наведено је да уколико желе да присуствују неком од скупова, треба писмено да траже одобрење, које ће предати свом командиру и који ће га проследити кабинету министра.

Како се додаје, уколико се неко "одважи" и без одобрења присуствује промоцијама, а истакнут је председнички кандидат Саша Јанковић, предочено им је да ће њихов командир бити смењен, а прећено је и отказима непослушнима.

"Тиме желе да направе јаз између полицајаца и старешина, те манипулишу њима и продубе неповерење. Полицијски синдикат Србије сматра да је овакво понашање и понижавање полицајаца недопустиво, противно Уставу Србије, законима и слободи сваког грађанина Србије", оцењују из синдиката.

Они су позвали полицајце да се понашају у складу са Уставом Србије и законима, али и својим правима.

"Ми смо слободни људи у слободној земљи и нећемо допустити овакво диктаторско понашање. Као што је чувени министар гроф Таљеран рекао Наполеону када се прогласио за диктатора 'Са бајонетима можеш све да урадиш, само не можеш да седиш на њима'", рекао је председник синдиката Вељко Мијаиловић, а пренето је у саопштењу.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво