Шабић и представници ОЕБС о сарадњи, изборима

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић разговарао је са представницима Мисије ОЕБС који су се, у контексту актуелних избора, посебно занимали за постојање и функционисање тела и институција чија је улога да са различитих аспеката надзиру ток избора.

Повереник Родољуб Шабић разговарао је са шефом Мисије Андреом Орицијом, у чијој пратњи су били Мајкл Ујехара, заменик шефа Мисије и Ђовани Габаси, шеф кабинета.

Разговарало се о даљој сарадњи ове међународне организације и институције Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Повереник и амбасадор ОЕБС-а разговарали су о резултатима досадашње и модалитетима будуће сарадње ОЕБС-а институције Повереника.

Амбасадор Орицио високо је, како се наводи у саопштењу повереника, оценио начин деловања и резултате институције Повереника и потврдио спремност ОЕБС-а да институцији Повереника и даље пружа максималну подршку.

Посебан предмет интересовања амбасадора Орициа било је остваривање улоге Повереника и других независних контролних институција и проблеми с тим у вези, а у контексту актуелних избора занимали су се за постојање и функционисање тела и институција чија је улога да са различитих аспеката надзиру ток избора.

Повереник је нагласио да је помоћ из међународног окружења посебно важна у контексту задатака који се пред нашу државу стављају у вези са имплементацијом савремених демократских стандарда у области заштите података о личности, "будући да много доцнимо са решавањем низа отворених питања у овој области", наводи се у саопштењу.

Према његовим речима, веома је важно и са аспекта евроинтеграција и унапређења људских права, да се то стање што пре почне мењати.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво