Стаматовић: Шумарице 1941. заувек рекле 'не' немачким џелатима

Шумадија, Крагујевац и његове "Шумарице" симбол су страдања невиног српског народа, међу њима и три стотине ученика који никоме нису учинили ништа зло, али се, ни до данас, Немачка није извинила због тога, већ, напротив, садашњи премијер директно из Берлина прима налоге у ком смеру да води Србију, рекао је председнички кандидат Милан Стаматовић у Спомен-парку "Шумарице".

"Са овог светог места поручујем: када победим, нећу дозволити да српски џелати управљају будућношћу Србије и животима нас Срба", казао је Стаматовић, протестујући што је Вучић ишао у Берлин по подршку за своју председничку кандидатуру.

Стаматовић је, уз то, поново позвао руског председника Путина да, до 2. априла, не прима у посету председничког кандидата Вучића јер би то садашњи премијер золупотребио да покаже како иза њега стоји и Москва, а, са друге стране, био би то мазохистички потез Русије коју је, Вучић, у сарадњи са Милом Ђукановићем, прокужио као организатора тзв. државног удара у Црној Гори, наводи се у саопштењу.

Стаматовић је у оквиру кампање у разговору са грађанима Новог Сада изјавио да се залаже за враћање обавезног служења војног рока.

"Државу брани војска, али и знање, дипломатија и здрав, задовољан и богат грађанин. Свако ко жели да отме и педаљ наше дедовине од Прешева до Суботице, од Брезовице до Фрушке горе, и од Старе планине до Златибора, мора знати да овде живи народ у чијим венама тече крв Обилића", поручио је Милан Стаматовић.

Стаматовић је, како се наводи у саопштењу, рекао и да је Косово "исходиште наше духовности, Хиландар чувар тих вредности, а питома равница српске Војводине бранилац традиције нашег идентитета, наше културе, језика и обичаја".

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи