Јанковић: Немам право да устукнем, а немате ни ви

Председнички кандидат Саша Јанковић посетио је Кикинду, где је грађанима поручио да страха више нема и да треба да се плаше само они који припремају крађе и злоупотребљавају институције.

"Немамо право да дозволимо да нас неко истера из нашег града, ваше Војводине, ваше Србије. Ово је наше! Све што нам треба, имамо", рекао је Јанковић, обећавши да ће закон и институције бити поново успостављени врло брзо.

Јанковић је у разговору са грађанима рекао да не дозволе да им се град памти по функционеру СНС-а Миленку Јованову, преноси Танјуг.

Он је истакао и да, као председник Србије, неће запошљавати људе већ да то треба да чине послодавци – и то зато што им се исплати, и да за то треба створити услове.

Поручио је да за то треба створити услове, али и подвукао да треба створити институције које ће водити стручњаци.

Према његовим речима, председник Србије треба да буде ослонац свим другим институцијама. 

Јанковић је у Кикинди присуствовао отварању изложžбе карикатура Предрага Кораксића Коракса, који га је јавно подржао.

Коракс је, коментаришући актуелну власт, рекао да Александар Вучић треба да добије Нобелову награду, јер је успео у нечему у чему није нико – да земљу врати 50 година уназад.

Грађанима Кикинде се обратио и филмски редитељ Јанко Баљак, чије је мишљење да Србија у овако лошој ситуацији није била ни у време Слободана Милошевића.

Србија аутомобилзарибаног мотора и пробушених гума, без бензина

Саша Јанковић је вечерас на предизборном скупу у Културном центру у Зрењанину рекао да је држава аутомобил којим једно друштво иде где жели да иде, а да је Србија аутомобил зарибаног мотора и пробушених гума, без бензина, преноси Бета.

"Наша држава је возило којем је мотор зарибао, точкови су пробушени, ретровизори су поотпадали, бензина нема, а имамо једног човека који је сео за волан, ставио нас на клоцне, и испред нам упалио, као у Америци, биоскоп и пушта нам филмове, каже нам да путујемо негде и очекује од нас да у то верујемо", рекао је Јанковић.

Указао је да је потребно "повратити државу" да би грађани могли негде да стигну, али да им он не нуди да ће их запошљавати, већ државу у којој ће послодавци да запошљавају. Рекао је и да грађанима неће он говорити "колико нам добро иде", већ да економисти и статистичари треба да изађу и кажу право стање.

Јанковић је рекао и да грађанима нуди судове који ће судити по праву, а не по партијској линији, да им не нуди да се лече у бољим страначким просторијама већ у болницама, нити нуди да ће сви бити доктори наука.

"Не нудим вам да ћу ја бити комплетни идиот, али се бојим да ћемо сви заједно бити идиоти ако не направимо први корак, а он је веома близу испред нас, и рекох: оптимизам, али дозволите мало песимизма: није немогуће да се ово настави", рекао је Јанковић.

Истакао да је за садашњу власт гласало само мало више од четвртине грађана Србије, а она има власт на свим нивоима и у свим институцијама.

"Мораћемо нешто да променимо, хај'те да ови избори за председника буду почетак, ова власт је кула од карата и ни сама себи не верује како јој добро иде, хајде да извучемо прву, најозбиљнију карту и да након тога та институција лажи, и уцене, и претње, увреде, падне, а онда покажемо какви смо ми", рекао је Јанковић.

Поред Саше Јанковића, грађанима Зрењанина вечерас је говорио и карикатуриста Душан Петричић, који је рекао да није тачно да је "екипа која подржава Сашу Јанковића лажна елита из Круга двојке", већ да ту "елиту" чине они који примећују да се живи у друштву "у којем нас лажу".

Говорио је и музичар Никола Чутурило, рекавши да актуелна власт није ни у каквој вези с криминогеним срединама, већ да је она "од врха до дна криминализована", док је редитељ Јанко Баљак указао на то да су предстојећи избори прилика да "будемо слободни грађани или уцењени грађани у рукама диктатуре која долази све жешће у Србију".

Кошаркашки стручњак Душан Дуда Ивковић рекао је да "имамо домовину, али не државу", и да су избори важни како би се, рекао је, спречила диктатура, а професор и академик Душан Теодоровић указао да је "много ствари урушено" у Србији која је "земља искривљених огледала".

Зрењанинцима су говориле и Татјана Војтеховски и Србијанка Турајлић, која је за Јанковића казала да је доказао шта су част и поштење, а Раде Вељановски је за Јанковића рекао да "није човек прошлости већ будућности и не жели сву власт, јер зна Устав и законе".

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи