Шешељ: За мене ће гласати они који су против власти у једним рукама

Председнички кандидат Српске радикалне странке Војислав Шешељ рекао је у Крушевцу да једини у другом кругу може да победи кандидата СНС-а Александра Вучића и да ће тада добити подршку гласача који су против тога да сва власт буде у "једним рукама".

"Мислим да је немогуће да не прођем у други круг. Ко би то други прошао? А ко осим мене у другом кругу може да победи Александра Вучића?", рекао је Војислав Шешељ у Крушевцу, одговарајући на питање кога би подржао у другом кругу уколико не уђе у други круг.

Шешељ, који је одржао конференцију за новинаре на централном градском тргу, оценио је да ће у другом кругу за њега гласати сви они који су против тога да сва власт у Србији буде у једним рукама.

"Демократска политичка теорија је измислила принцип поделе власти на законодавну, извршну и судску да би једна власт другу контролисала. Сад је власт сва у једним рукама. Мислим да победим Вучића на телевизијском дуелу и то ће допринети свеукупној победи", рекао је Шешељ.

Лидер радикала је изразио уверење да би као неко ко је квалификован, образован, има велико политичко искуство и доста енергије, са председничке функције могао да контролише Вучића и Владу, за разлику од осталих кандидата који, како је рекао, то ни заједно не би могли да учине.

Шешељ је рекао да у подршку народа не сумња јер га, како је казао, никада није преварио нити обмануо.

Говорећи о Косову, рекао је да треба прекинути преговоре са Приштином док се не реализује обећана Заједница српских општина и док се од ЕУ не добију гаранције о поништавању одлука "отпадничке Владе у Приштини да се отме српска државна имовина" и подсетио да је кључни захтев да се преговарачки процес врати у УН.

Поновио је да је против уласка Србије у ЕУ, а за интеграције са Русијом и другим пријатељским земљама.

Додао је да СРС није против сарадње са ЕУ, али да жели сарадњу "на равноправној основи – ви нама царине, ми вама царине, ви нама квоте ми вама квоте".

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи