Реаговања на изјаву Јованова о Наташи Јеремић

Поводом оптужби функционера СНС-а Миленка Јованова, упућених на рачун супруге Вука Јеремића, реаговали су Санда Рашковић Ивић, Александар Поповић, Нова Србија, Бошко Обрадовић, ЛДП и Саша Јанковић, који су осудили напад. Зорана Михајловић каже да жели да сви актери политичког живота користе чињенице, а не нечију породицу, за скупљање поена. Саопштењем се огласила и СНС.

Шефица посланичке групе "Нова Србија – За спас Србије" Санда Рашковић Ивић каже да је изнета бескурпулозна лаж на рачун председничког кандидата Вука Јеремића и његове супруге Наташе Јеремић.

Санда Рашковић Ивић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије истакла да је Наташу Јеремић "као управитељку нарко-картела означио Миленко Јованов, за кога је премијер пре извесног времена рекао да га подсећа на њега када је био млад".

Служба за информисање Српске напредне странке огласила се саопштењем у којем наводи да је Миленко Јованов увредио Наташу Јеремић желећи да "узврати истом мером Вуку Јеремићу", који је јуче, на Радио-телевизији Војводине, изјавио да је "премијеров брат Андреј Вучић вођа криминалних банди у Војводини".

СНС оцењује да Наташа Јеремић "подупире прљаву кампању свога мужа Вука Јеремића".

"Имали смо прилику данас да видимо и чујемо и то како супруга другог досовског кандидата, новинарка Наташа Јеремић, у друштву својих колегиница са другог јавног сервиса, наставља да подупире најпрљавију кампању свог мужа, да се служи лажима и оптужи никог другог него Александра Вучића да ће јој подметнути дрогу", каже се у саопштењу. 

Подршку Наташи Јеремић пружио је председнички кандидат ДСС-а Александар Поповић, који у изјави достављеној медијима истиче да, упркос дубоким политичким разликама између њега и кандидата Вука Јеремића, у овом тренутку Наташа Јеремић има његову подршку и разумевање.

"Брутално обрушавање лажима на Наташу Јеремић представља скандалозан догађај којим је изборна кампања прешла ионако најнижу могућу границу не само пристојности већ морала и елементарне људскости", навео је Поповић.

Нова Србија позвала је потпредседницу владе за родну равноправност Зорану Михајловић да реагује на изјаву страначког колеге, потпредседника СНС-а Миленка Јованова, да је "Наташа Јеремић шеф нарко-картела у Србији".

Нова Србија у саопштењу позива и председничког кандидата Александра Вучића, који се, како кажу, декларативно залагао за "јачу заштиту жена", да на делу покаже своје речи.

Председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић поручила је да је свако нападање породице и искоришћавање страдале, нерођене и све рођене деце у предизборној кампањи, било да то раде мушкарци или жене, за сваку осуду.

"Као жена, грозим се да се деца, нерођена или рођена, користе у изборној кампањи и на то сам сваки пут реаговала. Тиме се шаље порука да ништа није свето и то није Србија коју градимо", рекла је Михајловићева, саопштено је из њеног кабинета.

Она каже да као политичарка жели да сви актери политичког живота користе чињенице и аргументе, а не било чију породицу, за скупљање политичких поена.

Кандидат покрета Двери за председника Србије Бошко Обрадовић такође је осудио вербални напад Миленка Јованова на Наташу Јеремић, оценивши да се ради о "слици Вучићевог кукавичлука" и да је то невиђено у историји политике. 

"Дижем глас у заштиту Наташе Јеремић и свих који су жртве Вучићеве најпрљавије кампање досада", навео је Обрадовић, преноси Бета

Либерално-демократска партија оценила је да су оптужбе Јованова на рачун Наташе Јеремић бесмислене и неприхватљиве у друштву које тежи демократији и владавини права.

"Недопустиво је да оквири легитимне и фер политичке борбе, који треба да постоје у оквиру председничке кампање, буду прекршени срамним изјавама које немају никакве везе са политиком. ЛДП у потпуности саосећа са Наташом Јеремић и није први пут да се у политичким обрачунима напада породица, али ово мора да буде последњи такав случај", наводи се у саопштењу ЛДП-а.

Председнички кандидат Саша Јанковић такође је реаговао на вербални напад на Наташу Јеремић, оцењујући "да се сва агресија, коју владајућа странка и Александар Вучић испољавају свакодневно према свим грађанима Србије, посебно када су жене у питању, у једном тренутку сручила на Наташу Јеремић".

И Демократска странка је раније данас осудила нападе на Наташу Јеремић.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи