Ђурић: Срби са КиМ највише верују Александру Вучићу

Потпредседник Српске напредне странке Марко Ђурић изјавио је у Лепосавићу да Срби са Косова и Метохије, најснажније подржавају и највише верују председничком кандидату Александру Вучићу.

Излазећи на изборе за председника Србије и дајући подршку Вучићу имамо обавезу да дамо снажан импулс борби за опстанак наших институција, стварању предуслова у читавој Србији да Србија може да настави да помаже Србе на Косову и Метохији онако како је то до сада чинила, рекао је Ђурић на покрајинском одбору СНС-а за КиМ.

"Оно што је такође велики политички капацитет нашег председничког кандидата, то не треба да заборавимо, је што је Александар Вучић поштован и уважени не само од Срба, Горанаца и оних који се осећају делом Републике Србије на Косову и Метохији. Александар Вучић је као саговорник уважен и препознати од свих и у региону и много шире од тога," истакао је Ђурић.

Ђурић је нагласио да ће Вучићев спољнополитички капацитет, капацитет да разговара са људима који другачије мисле између осталог и о питању Косова и Метохије, значити много у будућности у борби за опстанак и очување наших права и интереса на Косову и Метохији.

"Срби са Косова и Метохије, као што добро знате, најснажније подржавају и највише верују нашем председничком кандидату Александру Вучићу због свега онога што је урадио и због начина на који се борио за Србе на Косову и Метохији али ми треба да сваком нашем члану и сваком грађанину пренесемо да ће од једног дана – 2. априла, зависити многе године", упозорио је Ђурић. 

Ђурић, који је и директор Канцеларије за КиМ рекао је да сви они који воле Србију, сви они који виде Косово и Метохију као део Србије, као део наших националних и државних интереса, треба да изађу на изборе 2. априла. 

"Александар Вучић је једини кандидат који је у стању да донесе резултат на пољу економије и на пољу очувања међународног положаја Србије и њених институција, а ми овде на Косову и Метохији најбоље знамо да од снаге читаве Србије, њеног угледа, њене економске, политичке и ако хоћете војне моћи, зависи и наша безбедност, безбедност свих наших људи који живе на КиМ и због тога је наша обавеза и одговорност 2. априла можда и већа него у другим деловима Србије", рекао је Марко Ђурић. 

"Хтео сам да вам кажем да су ови избори, без обзира на то што су ово председнички не и парламентарни избори али ово јесу пресудни избори за будућност Србије по много чему и од једног дана 2. априла зависиће у Србији сасвим сигурно многе године", истакао је Ђурић. 

"Цела Србија је поносна на то што је СНС на парламентарним изборима овде остварио резултат од 69,7 одсто, али управо због тога и због тежине и значаја овог простора, људи који живе на овом подручју неопходно је да наша странка управо овде покаже и организациону и политичку и људску енергију", рекао је Марко Ђурић. 

"Чули сте поруку нашег председника у вези са тим шта је очекивани резултат, то је лествица коју морамо да достигнемо и зато преосталих 10 дана предизборне кампање морамо даноноћно да радимо и сигуран сам да ћемо, ако тако будемо учинили, имати поново резултат због којег можемо да кажемо да је СНС на КиМ један од најагилнијих и најборбенијих делова СНС-а", рекао је Ђурић. 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво