Вулин: Вучић изборио право Србији да говори својим гласом

Свуда у региону, у земљама где су странци почели да одлучују уместо грађана, дешавају се превирања, а Александар Вучић је човек који је изборио право Србији да поново говори својим гласом и то право наша земља више неће дати никоме ни за шта, изјавио је председник Покрета социјалиста Александар Вулин.

"Први човек који је имао храбрости да тада моћним и великим људима каже да Србија има своје интересе и да од њих неће одступити је Александар Вучић. Да је само то, па би вредело гласати за њега као председника Републике, али није", рекао је Вулин на скупу подршке председничком кандидату Александру Вучићу, који је организовао Покрет социјалиста.

Како је истакао лидер ПС, од Македоније, преко Црне Горе, БиХ, види се да у тим друштвима влада немир, неслога, незадовољство, види се да други одлучују уместо њих, а како каже, Србија је увек била богата и поштована када је сама одлучивала о себи, а "била је сиромашна и презрена када су други одлучивали о њој, бирали јој пријатеље, одлучивали пошто ће да купи и пошто ће да прода".

"А непријатељи су и онако сами долазили. Александар Вучић је човек који је изборио право Србији да поново говори својим гласом и то право Србија више неће дати никоме ни за шта и нипошто. Немојте заборавити како је изгледало када су овом земљом владали амбасадори и тајкуни. Није то било тако давно, можда нам сада то тако изгледа, јер не можемо ни да верујемо да се то десило, као некакав ружан сан, али тако је било", рекао је Вулин.

Председник ПС каже и да је био сведок када је почела "борба у Бриселу за право Србије да учествује, да одлучује о сопственим захтевима, интересима", и да су тада "долазили људи са готовим папирима, на којима је само било побројано шта треба да урадимо, не да ли ћемо, како ћемо, да ли имамо права да кажемо нешто, већ само – да је то што морамо да учинимо".

"Први човек који је имао храбрости да тада моћним и великим људима каже да Србија има своје интересе и да од њих неће одступити је Александар Вучић. Били смо заједно у свим тешким тренуцима и када је год било потребно бити ту зато што је било тешко и када је требало рећи истину, иако боли, били смо заједно – и у Бриселском споразуму, Закону о раду, борби са последицама миграције. Увек када је било тешко, били смо заједно и говорили смо истину", нагласио је Вулин.

Како сматра, те ствари заправо и одреде човека, политичку и људску судбину, и истиче да ће грађани "са Вучићем добити истину, чак и када им се не свиђа".

"То морате да цените код њега и да поштујете. Зато смо и заједно од првог дана, настанка и СНС и ПС. Говорити истину и бити уз свој народ и када је тешко или баш зато што је тешко. Таква су времена, у којима велики и моћни хоће да забране малим, малобројнима да одлучују о себи. Ми смо се томе одупрли", сматра Вулин.

Према његовим речима, "одавно би нека друга влада и неки други премијер погнуо главу", а "председник Републике Србије Александар Вучић" никада неће признати КиМ као независну државу и никада неће увести санкције Руској Федерацији.

"Можда би и неки други председник увео санкције Русији, али Александар Вучић неће. Никада. И то је показао, више него једном. Било је великих лидера запада који му 'нису нудили пуно, да уради само ту малу ствар'. Мало је оних који би то издржали. Он јесте, и та постојаност, озбиљност и чврстина разлози су зашто је Вучић наш кандидат", нагласио је Вулин.

Вулин је поручио да Александар Вучић није кандидат ПС за председника, да није кандидат чак ни СНС, ни њихове коалиције, већ да је Вучић "кандидат слободне Србије за председника".

"Оне Србије која уме да се љути и да воли, Србије која уме да се бори, која се не мири са силом као одговором, Србије која је толико упорна, тврдоглава, која не посустаје", рекао је Вулин.

Наглашава да никада није било лако, да је увек било тешко, само да је некада било теже, некада мање, али да "само од нас зависи" да ли је било часно, те да, увек када дођу избори, увек се каже "да су пресудни, најважнији", али и да у Србији и јесте то тако.

"Погледајте око себе, како изгледају друге земље које су око нас, и онда схватите зашто је то баш тако. Читав Балкан гори, свуда су превирања, свуда где су странци почели да одлучују уместо грађана тих земаља, ви видите да оне не само да губе своју самосталност него губе способност да управљају собом", рекао је Вулин.

Према његовим речима, Србија сада враћа туђе дугове и највећу борбу коју води води са последицама пљачкашке приватизације "оних пре".

Потпредседница СНС Марија Обрадовић позвала је грађане да гласају за Александра Вучића, председничког кандидата "озбиљне и чврсте коалиције", која носе одговорност за руковођење земљом од 2012. године.

Она је навела да смо сведоци да постоје различите шале и занимљивости на политичкој сцени, па и у озбиљној кампањи за председника, и људи који се играју политиком и исмевају државне институције, изборни процес и све који озбиљно утичу да Србија буде здрава држава.

"Немојте да вас то одведе на странпутицу и да 2. априла одлучите да се нашалите са пријатељима, друштвом и комшијама, и заокружите број који нас може одвести у пут без повратка", рекла је Обрадовићева.

Како је рекла, само онај ко планира да изгуби ове изборе може за њих да каже да су лаки, а "то нико од нас не планира".

Она је додала да су лидери коалиционих партија оставили сујету и своје интересе по страни и подржали најбољег кандидата.

Обрадовићева је истакла да се не плаши постигнутих резултата већ је поносна на нове фабрике, домове здравља, реновиране школе и друге објекте који су, како сматра, знатно унапредили живот грађана, али је брину дрскост и безобзирност "досовских кандидата, који су се ујединили и стали на једну страну, против Вучића".

"Ја бих их замолила, ако смо већ одрасли, озбиљни, образовани људи, 'ајде да се сетимо шта је то пристојност и витештво. Дајте озбиљно да изађемо у ту политичку утакмицу, изборну, кажемо изаћи са програмом, резултатима и јединством. Те три ствари доносе резултате, то људи у Србији желе", поручила је Обрадовићева.

Она је истакла да ниједан од осталих 10 кандидата нема да понуди ниједан од та три појма.

"Имају симпатичне рекламе, јер је много новца уложено, много страног новца. Због тога су оволико агресивни и нервозни, јер својим шефовима треба да оправдају уложено, а није то баш тако лако. Господо, шта је са вашим реформама, плановима за рушење овог погрешног система? Нешто се чини да људима нисте довољно добро објаснили", рекла је потпредседница СНС.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво