Шешељ: Само ја могу у другом кругу да победим Вучића

Ако победим на председничким изборима, извршна, законодавна и судска власт имаће снажног контролора, рекао је председнички кандидат Војислав Шешељ за РТС.

Војислав Шешељ каже да у првом кругу председничких избора не може да савлада Александра Вучића, али може у другом.

"У првом кругу највећи ривали су ми Јеремић и Јанковић, зато покушавам да их савладам износећи компромитујуће материјале о њима. Јанковића компромитује убиство које се догодило у његовом стану, и то његовим пиштољем, мада не могу кажем да је било намерно. Јеремић и Борис Тадић су у најмању руку заташкавали убиство двојице гардиста 2004. године", рекао је Шешељ гостујући у емисији "Око" на РТС-у.

Каже да цени тројицу кандидата Александра Поповића, Милана Стаматовића и Мирослава Паровића, којима не може ништа да замери.

Ако победи, каже да ће бити контролор власти, док би у случају Вучићеве победе сва власт била у његовим рукама.

"Као председник бићу контролор власти – извршна, законодавна и судска власт имаће снажног контролора", рекао је Шешељ.

Шешељ је изјавио да би као председник државе позвао Русију да успостави војне базе у Србији.

Лидер радикала је рекао да би са функције председника државе покушао да убеди владу да Србија треба да приступи Организацији Уговора о колективној безбедности (ОДКБ) чије су чланице, поред Русије, и Белорусија, Казахстан, Таџикистан, Киргистан и Јерменија.

"По мојим сазнањима, Русија је веома заинтересована за наше чланство у ОДКБ. Било би добро да Русија успостави базе у Србији с радарским системима и системима (противваздушне одбране) С-300 и С-400, јер ће тако смањити и наше трошкове опремања војске, а много тога би добили и бесплатно, па бисмо онда могли да подигнемо животни стандард војника и официра", рекао је Шешељ.

Оценио је и да се за актуелни режим у Србији не може рећи да је "антируски", и да Москва не сме да квари односе са премијером Александром Вучићем, ако он има шансе за победу на предстојећим председничким изборима.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара