ДС: Власти по Војводини намерно отказују сале Јанковићу

Војвођански одбор Демократске странке тврди да локалне власти у Сомбору, Кикинди, Бечеју, Инђији и другим местима не дозвољавају Саши Јанковићу да одржи промотивне скупове ни у једној од постојећих сала, па чак ни у просторијама месних заједница.

У саопштењу наводе случај Сомбора, у којем су, кажу, локалне власти најпре издале салу организаторима предизборног скупа Јанковића, а онда су електронском поштом отказали резервацију, с образложењем да је сала наводно заузета, преноси Танјуг.

Такви поступци само ће изазвати гнев народа, што ће се, тврди, показати на улицама и трговима широм Србије, стоји у саопштењу које је потписао Игор Селак, заменик председника Демократске странке и шеф изборног штаба ДС-а за Војводину.

Саопштењем се данас огласио и посланик Демократске странке Балша Божовић оценивши да "тренутна" власт гради друштво у коме је чланска карта владајуће Српске напредне страке заштита од казне и државе и навео да је највећи задатак и странке којој припада и грађана да тако нешто не дозволе, преноси Бета.

"Грађани Србије не смеју да пристану на то да је чланска карта заштита од казне, да постоје они који мисле да су због тога јачи од државе. Такав систем гради тренутна власт, а наш највећи задатак је да им то не дозволимо", навео је Божовић поводом напада на полицајца у Новом Саду.

Божовић је тај напад оценио као скандалозан и навео да такав инцидент даје разлог сваком грађанину да се осећа небезбедно.

"Ако неко, само због тога сто је члан СНС-а, сматра да сме да нападне полицајца, шта да очекују наши грађани који се из било ког разлога нађу на мети насилника", упитао је Божовић.

Данас поподне у строгом центру Новог Сада нападнут је саобраћајни полицајац В. М. пошто је једном возачу рекао да помери непрописно паркирано возило.

Према речима очевидаца, бахати возач је почео да псује и виче на полицајца који је након опомене покушао и да га легитимише, што је био разлог и да му нанесе лакше телесне повреде. Нападач је приведен.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи