Јовановић: Зашто се од 1. марта ћутало о уредби Приштине

Портпарол изборног тима Вука Јеремића, Никола Јовановић, рекао је новинарима, да је косовска влада још 1. марта донела уредбу којом се имовина државе и српских правних лица преписује на такозвану "Републику Косово", а да је у нашој јавности први пут прокоментарисана у Београду тек 15. марта.

Јовановић је питао зашто је српски премијер Александар Вучић од 1. до 15. марта ћутао о уредби којом се отима целокупна имовина Србије и преписује Косову.

"Премијер је дао на ту уредбу прећутну сагласност и хтео да посету Ангели Меркел представи као велики спољнополитички успех и његову борбу за интересе Србије, док је та посета била награда за његову подршку Косову", тврди Јовановић.

Отимање српске имовине на КиМ је наставак политике актуелне власти којом се национални ресурси на Косову и у ужој Србији препуштају "страном фактору за прећутну подршку".

Вукомановић: Чланство СПС-а неће се одазвати на позив да гласају за Вучића

Посланица посланичке групе "Нова Србија - Покрет за спас Србије" Дијана Вукомановић изјавила је да то што Социјалистичка партија Србије (СПС) на предстојећим педседничким изборима нема свог кандидата "озбиљно угрожава дугорочни опстанак" странке.

"СПС у савезништву и вазалном односу са Вучићевом партијом губи идентитет и идеологију, а ови избори ће да покажу да губи присталице и симпатизере", рекла је новинарима Дијана Вукомановић која је до скоро била чланица СПС-а.

Она је рекла да је председник СПС-а Ивица Дачић тражио од чланова нешто без преседана а то је да гласају за лидера СНС-а Александра Вучића.

"То се не тражи од неког ко је искусан. То може да се тражи од неког ко је неискусан, ко нема своју идеологију, своју историју. Ја мислим да се чланство СПС-а неће одазвати на тај позив Ивице Дачића", навела је Вукомановићева.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи