Проглашене кандидатуре Стаматовића, Паровића и Чанка

Републичка изборна комисија прогласила је кандидатуре председника Општине Чајетина Милана Стаматовића, Народног слободарског покрета Мирослава Паровића и лидера ЛСВ-а Ненада Чанка.

РИК је Предрагу Вучетићу из Крушевца, кога је за председника Србије предложила Група грађана "Бела лађа - капетан Вучетић" наложила да у року од 48 сати отклони недостатке, односно да достави споразум о образовању групе грађана и 10.000 потписа подршке.

Комисија је досада прогласила кандидатуре лидера СНС Александра Вучића, који је заједнички кандидат владајуће коалиције, Саше Јанковића, кога је за председника Србије предложила Група грађана "За Србију без страха", и лидера радикала Војислава Шешеља.

Проглашене су и кандидатуре Вука Јеремића, кога је предложила Група грађана "Морамо боље", председника покрета Двери Бошка Обрадовића и председника Доста је било Саше Радуловића.

Потврђена је и кандидатура Александра Поповића из Демократске странке Србије.

Данашњу седницу РИК-а напустила је чланица Комисије у проширеном саставу Весна Ракић Водинелић, негодујујући због тога што је заменица председника РИК-а Жељка Радета из СРС-а на седници разговарала мобилним телефоном.

Због тога се повела и краћа полемика, у којој је представник ДЈБ у РИК-у Иван Нинић Радету оптужио за непоштовање институције. 

Председник РИК-а Владимир Димитријевић опоменуо је Радету. 

Претходно је Ракић Водинелић, која у РИК-у представља групу грађана која је за председника предложила Сашу Јанковића, напоменула и да је члановима РИК-а данас најпре упућен позив за састанак у 11 сати, да би потом био отказан и упућен други позив за седницу у 13 сати. 

На седници је одлучено и да представници предлагача кандидата за председника Србије који су данас проглашени, уђу у проширени састав РИК-а. 

Тако ће у име Групе грађана "За здраву Србију - Милан Стаматовић" члан у проширеном саставу РИК-а бити Слободан Поповац, а његов заменик Борислав Митровић, у име Народног слободарског покрета члан Комисије биће Милош Јанчић, а његов заменик Петар Мијановић, док ће из ЛСВ у проширени састав РИК-а ући Бојан Пудар као члан и Јелена Злојутро као његов заменик.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво