Редослед кандидата на изборном листићу биће одређен 17. марта

Рок за подношење кандидатура за учешће на изборима за председника Србије истиче у недељу, 12. марта у поноћ, а редослед председничких кандидата на изборном листићу биће одређен жребом у петак, 17. марта.

Републичка изборна комисија до сада је прогласила три председничка кандидата – лидера СНС Александра Вучића, који је заједнички кандидат владајуће коалиције, Саше Јанковића, кога је за председника Србије предложила Група грађана "За Србију без страха", и лидера радикала Војислава Шешеља.

Данас је потписе за кандидатуру РИК-у предао и Вук Јеремић, а према ранијим најавама, очекује се још кандидатура.

Ако кандидати испуне услове, њихове кандидатуре се проглашавају у року од 24 сата од пријема предлога.

Редослед кандидата на изборном листићу биће одређен жребом 17. марта у 19.15 часова, а жреб ће бити јаван и преносиће се на јавном сервису.

Обавља се тако што се из првог провидног бубња извлачи кугла у којој је лист са именом и презименом кандидата и називом предлагача, а непосредно након тога из другог провидног бубња извачи се лист на коме је уписан редни број који ће тај кандидат имати на листи кандидата.

Кугле, које ће бити непрозирне, морају имати исте димензије, боју, масу и друге карактеристике, и биће их два пута више од броја кандидата за председника Србије.

Жреб ће бити спроведен на седници РИК-а, на којој право присуства има и по један представник сваког предлагача кандидата.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво