Предати потписи за Јеремићеву кандидатуру

Вук Јеремић је предао Републичкој изборној комисији нешто више од 15.000 потписа бирача који подржавају његову кандидатуру за председника. Кандидатуру Вука Јеремића подржали су својим присуством председник Удружења синдиката Слога Жељко Веселиновић и Ново удружење пензионера Србије.

Предаји потписа су присуствовали Вук Јеремић, председница Новог удружења пензионера Србије Драгица Минић, председник удружења "Слога" Жељко Веселиновић, и Владимир Марковић коме је срушено више објеката у Београдском насељу Савамала, у ноћи између 24. и 25. априла прошле године.

Јеремић је након предаје потписа рекао да се кандидује јер је у Србији све већи јаз између богатих и сиромашних, јер ;грађани ;заслужују боље и зато што је потребно променити систем који је престао да буде у служби грађана.

Он је казао и да је симболично предао кандидатуру на 9. март - дан који симболише поделе и унутрашње сукобе које се осећају и данас, што више никад не би смело да се догоди у Србији.

"Никада се више не сме догодити да будемо окренути једни против других и да власт злоупотребљава ресурсе у одбрану своје позиције, некада су се, пре четврт века, злоупотребљавали тенкови, а данас су то средства јавних предузећа", казао је Јеремић.

Истакао је да пред грађане излази са 70 мера које ће им омогућити да живе боље и које ће вратити достојанство држави и народу.

"Овде са мном су обични људи, који живе обичне животе, који постају све више неподношљиви. Није живот оно што се прича на Копаонику (на Бизнис форуму). Све је већи јаз између елита и обичног човека и зато се кандидујем", казао је Јеремић.

Јеремић је додао да се кандидује јер сматра да заслужује и може и мора боље, зато да би поново грађани имали шансу и зато што је потребно променити систем који је престао да ради у интересу грађана.

На питање да ли се договорио са изборним штабом Саше Јанковића о формирању координационог тела за праћење изборног процеса, Јеремић је рекао да за сада још нема договора о томе.

Јеремић је истакао да би било би важно да учине све како би интегритет изборног процеса био одбрањен и потпун.

"Има доста тога што указује на неправилности, али најважније је да глас народа буде на адекватан начин пребројан и да се изборна воља грађана не доведе у питање ни на који начин", рекао је Јеремић.

На питање да прокоментарише изјаву бившег кошаркашког селектора Душана Дуде Ивковића о томе да му је председник Нове Србије Велимир Илић пришао "да би крадуцкали много", Јеремић је рекао да не жели то да коментарише из поштовања према Ивковићу.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво