Јанковић: Рекао сам Могеринијевој да ћу вратити награде "Најевропљанин"

Будући кандидат за председника Србије Саша Јанковић рекао је у Краљеву да ЕУ "даје легитимацију најнеевропскијим стварима" у Србији, и да ће, ако се тако настави, вратити три награде које је добио као "Најевропљанин године".

"Човек сам који је добио три награде за Најервопљанина године и мислим да сам једини добио такве три награде, али пре неки дан сам у разговору с високом представницом за спољне послове Европске уније Федериком Могерини рекао, да ћу, ако се овако настави, вратити награде", рекао је Јанковић на предизборном скупу у Краљеву.

Он је на предизборној конвенцији у краљевачком пословном центру "Мелос", казао да је то рекао у разговору са Федериком Могерини "не зато што не верује у Европу и европске вредности, већ супротно".

"Вратићу награду, не зато што не верујем у Европу и европске вредности, већ супротно. Да бих одбранио те вредности које су и српске, и како бисмо их одбранили, морамо да престанемо са том шарадом, са овом представом, а ЕУ даје легитимацију најнеевропскијим стварима у Србији", оценио је Јанковић.

Јанковић је казао да закон мора да важи за сваког подједнако.

"Закон мора да важи за сваког подједнако, а не важи, и немамо више на шта да се ослонимо. Некада смо живели у старој социјалистичкој Југославији која ни изблиза није била савршена, али су се знала нека правила, и напустили смо један систем вредности, а нисмо прихватили ништа друго, и данас смо изгубљено друштво, изгубљена држава", оценио је Јанковић.

"Из иностранства нам кажу: ако кренете, победите, не смете изгубити. Професорка Водинелић и ја смо једни од бољих правника у Србији којима су долазили странци да нам кажу да постоји нешто што се зове Устав и Закон и да морају да важе", казао је Јанковић у говору у Краљеву.

На предизборној конвенцији Саше Јанковића, данас су Краљевчанима говорили и музичар Марчело, кошаркашки тренер Душан Ивковић, писац Драган Великић, глумац Бане Трифуновић, Дејан Алексић, Душан Теодоровић и професорка Весна Ракић Водинелић.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи