Предати потписи за кандидатуру Вучића

Функционери СНС-а и коалиционих странака предали су Републичкој изборној комисији 60.000 потписа, за кандидатуру Александра Вучића, који су прикупљени, како наводе у СНС-у, за свега 12 сати.

Предаји потписа присуствовали су председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић, потпредседници Милош Вучевић и Миленко Јованов, Небојша Стефановић и други страначки функционери.

Александар Вучић, иако најављиван, није присуствовао предаји потписа због предизборног митинга у Крушевцу. 

Потписе за кандидатуру Вучића предали су функционери СНС-а, коалициони партнери из СПС-а и Јединствене Србије, Социјалдемократске партије Србије, Партије уједињених пензионера, Покрета социјалиста, СПО-а, Покрета снага Србије и Савеза војвођанских Мађара. 

Испред коалиционих партнера присуствовали су Ивица Дачић, Расим Љајић, Милан Кркобабић, Александар Вулин, Драгомир Карић и Иштван Пастор.

Потпредседник СНС-а Милош Вучевић истакао је, након предаје потписа за кандидатуру Вучића за председника Србије, да је СНС са коалиционим партнерима кандидовала најбољег.

"А то је Вучић, који је показао колико може да постигне својим радом, марљивошћу, дисциплином, а ти резултати, које је постигао, били су у интересу државе и народа Србије", рекао је Вучевић новинарима и истакао да су Вучићу поверење поклонили као свом кандидату и коалициони партнери, јер су уверени да је он гарант политичке стабилности у наредном периоду.

"Кандидовали смо најобразованијег, најмарљивијег, Вучића, јер верујемо да је он гарант политичке стабилности Србије у наредном еприоду. И данас неки призивају македонски или украјински сценарио у Србији. Ми сви заједно, уз подршку грађана Србије, нећемо дозволити ни македонски, ни румунски, ни украјински развој догађаја"“, поручио је Вучевић.

Према његовим речима, изборна утакмица биће неизвесна и неће бити лако.

"Убеђен сам да ће грађани Србије да се одлуче за наставак развоја Србије, сигурну будућност наших грађана и наше најлепше државе", закључио је Вучевић и позвао грађане да искористе бриачко право и изађу на изборе.

Дачић: Једини кандидат са јасном визијом и програмом

Лидер СПС-а Ивица Дачић оценио је, после предаје потписа за кандидатуру Вучића за председника Србије, да због стабилности Србије нема више путева, већ само једног и једног кандидата са јасном визијом.

"Све друго би било враћање у прошлост, деструкцију, пометње и изазивање разних сценарија који нису донели ништа добро Македонији и Украјини", рекао је Дачић.

"Заједнички кандидат треба да победи како би Србија сачувала политичку стабилност, континуитет, како би био настављен пут којим корачамо, а он подразумева да успоставимо јаку, поштовану земљу, у којој ће народ живети како би требало да живе грађани модерне Европе, као и да заузмемо своје место у оквиру европске породице народа", уверен је Дачић.

Дачић је рекао да се у изјавама и обраћању других кандидата грађанима не могу чути ставови о најважнијим државним питањима, о БиХ, РС, ситуацији на Косову и Метохији, све што је у надлежности председника.

"Сигуран сам да су чак и јуче председнички кандидати са Федериком Могерини највише говорили о Вучићу. Ја сам јој рекао да је могла лепо да заобиђе своје ветеране из бивше власти, за време чије владавине је Србија била позната у међународној заједници по томе што су слагали свакога с ким су сели. У томе се огледа прошлост, у коју Србија не сме да се враћа", рекао је Дачић.

Према његовим речима, Вучићева победа, у коју иначе не сумња, биће резултат тешке политичке борбе. Ипак, каже, дуго је у политици, 27 година, и има добре политичке процене.

"Зар верујете да бих подржао неког ко ће да изгуби"“, упитао је Дачић.

Сматра да сама чињеница да је предато близу 60.000 потписа, а само СПС је сакупио око 12.000, говори довољно сама по себи колику подршку Вучић ужива. 

Дачић је нагласио да се Вучићева коалиција не подржава због партијских интересаа, већ због Србије.

"Сви заједно смо убеђени да ће резултат бити у интересу Србије", закључио је Дачић. 

Љајић: Континуитет стабилности и напретка са Вучићем

Председник СДПС-а Расим Љајић је рекао да је потребно остварити континуитет који се манифестује кроз економско оснаживање Србије, јер само таква Србија може да обезбеди све своје интересе.

Љајић је у обраћању новинарима рекао да Вучић са функције председника Србије обезбеђује тај континуитет и политичку стабилност.

Како је оценио, политичка стабилност постаје врхунски циљ, посебно сада када је и у окружењу и у свету ситуација таква да се она доводи у питање.

Тврди да Србија треба да буде не само "сидро стабилности", већ и да је извози у земље региона, као највећа држава на овим просторима.

Избором Вучића то се остварује, рекао је Љајић и нагласио да је Србији потребно државно јединство и да очекује у том смислу демократску дебату након избора. 

Избори за председника Србије расписани су за 2. април, а потписе за кандидатуру прва је предала владајућа коалиција.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво