Гојковић: Какав сценарио спремају Јанковић, Обрадовић, Јеремић

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је, поводом обраћања потенцијалних председничких кандидата у парламенту, да је очигледно да они желе да изазову дестабилизацију Србије и да је шокирана количином лажи, измишљотина и увреда које су изнели обраћајући се јавности.

Гојковићева је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије оценила да је очигледно да се Вук Јеремић, Саша Јанковић, Бошко Обрадовић, Саша Радуловић, али и други спремају за некакав други сценарио и да нису заинтересовани за изношење програма, већ за дестабилизацију Србије и за хаос који планирају да изазову када се суоче са евентуалним резултатима избора.

"Позивам их да поштују Устав и законе, демократске принципе Србије и да искључиво поштују вољу грађана, која једино може да се искаже на изборима", рекла је Маја Гојковић.

Она је подсетила Вука Јеремића да је партија у којој је био (ДС) четири пута уводила паузе и да Скупштина није радила у време председничких избора, те да би они који то називају државним ударом и сами требало да за то одговарају.

"Показало се сада - једном ДОС, увек ДОС", рекла је Маја Гојковић.

Она је подсетила потенцијалне кандидате да су се обратили у Скупштини уз њену сагласност, чиме је, каже, прекршила правила, будући да они не раде у парламенту.

Маја Гојковић каже да Јеремић и Јанковић месецима воде кампању, а да их нико не пита како је то могуће мимо Устава и закона и одакле им новац за то.

Она је додала и да данашње конференције за штампу потенцијалних председничких кандидата показују праву слику и лице онога што су припремили за изборе.

Рекла је да се искрено нада да њихов данашњи долазак у парламент и неовлашћено обраћање јавности није израз непоштовања парламента и поручила им да не планирају "спаљивање парламента како су то урадили у скоријој историји", него да поштују вољу грађана.

Одговарајући на питање како ће спречити лидера СРС-а Војислава Шешеља који је најавио да ће сутра почети кампању опструисањем посебне седнице скупштине и онемогућавањем Федерике Могерини да говори, Маја Гојковић је рекла да данас није успела да спречи Јанковића и Јеремића да упадну у скупштину и да се обрате.

"Значи да је моја јучерашња одлука да се направи пауза у раду парламента била права одлука ради очувања политичке стабилности земље. Очигледно је да сви кандидати који воде кампању против Александра Вучића и СНС-а имају намеру да у парламенту воде председничку кампању", рекла је Маја Гојковић.

Упитана да ли је председничке кандидате довела у незгодну ситуацију због одлуке да кампања траје 30 дана и да на брзину скупљају потписе, она је одговорила да је Александра Вучића можда довела у незгодну ситуацију, јер је он једини кренуо у кампању тек данас након расписивања избора.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво