ЛСВ: Јанковић одбио разговор о једном кандидату

Будући кандидат за председника Србије Саша Јанковић одбио је позив опозиционе Лиге социјалдемократа Војводине на састанак на којем би се разговарало о једном кандидату опозиције на предстојећим председничким изборима, што је за ову странку веома зачуђујуће, саопштено је из ЛСВ-а.

ЛСВ је, наиме, позвао у петак Јанковића и Вука Јеремића, будуће кандидате за председника Србије, на разговор о, како је наведено, будућности Србије и одлуци о једном кандидату демократске опозиције који би, како се наводи, могао да се на председничким изборима озбиљно супротстави Александру Вучићу чију кандидатуру подржавају све странке владајуће коалиције.

"Одбијање нас чуди, тим пре јер смо у досадашњем заштитнику грађана видели човека који је спреман да разговору и јавној речи врати онај значај који се мора имати у демократском поретку", наводи се у саопштењу ЛСВ-а, које је потписао председник Политичког савета те странке Душан Јаковљевић.

У саопштењу се наводи да у таквом поретку кључни интереси грађана морају бити предмет отворене аргументоване дебате, а сама дебата унапређена у важну легитимацијску инстанцу о којој сваки политички делатник мора водити рачуна.

"Спремни смо да прихватимо тек као неспретну формулацију то што десетине хиљада чланова Лиге и њених симпатизера, после 27 година борбе за бољитак Србије, господин Јанковић не види као грађане, док је сто потписника апела да се кандидује за Председника Србије као грађане видео и послушао", наводе из ЛСВ-а.

ЛСВ се нада да ће код Јанковића жеља за бољом Србијом у будућности бити разлог да промени овакав став те њихов позив, како наводе, и њему и Јеремићу остаје и даље отворен.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи