Дачић: Вучић сутра саопштава одлуку о парламентарним изборима

Премијер Александар Вучић сутра ће саопштити одлуку о одржавању парламентарних избора, рекао је новинарима потпредседник владе и лидер СПС-а Ивица Дачић.

Ивица Дачић је после обележавања Топличког устанка у Прокупљу рекао да у Србији постоји политичка стабилност и да лично сматра да нема разлога за расписивањем парламентарних избора.

Како је рекао, о томе је разговарао са премијером, али је додао да није на њему да доноси коначну одлуку, већ да ће то учинити Вучић.

Дачић је истакао да је премијер Вучић заједнички кандидат владајуће коалиције за председника Србије управо зато да би Србија остала стабилна.

На питање да ли је било сукоба између СПС-а и ЈС због различитих ставова о одржавању ванредних парламентарних избора, како су поједини медији навели, Дачић је рекао да није било никаквих сукоба и да то није било нешто око чега су те партије увтрђивале јединствен став.

Каже да је Драган Марковић Палма, лидер ЈС сматрао да треба да се одрже ванредни парламентарни избори, јер су опозициони кандидати Вук Јеремић и Саша Јанковић више говорили о Влади и премијеру Александру Вучићу, а не о државним питањима.

"Као што сам рекао, у свим разговорима које сам имао са Вучићем, јасно је да у Србији постоји политичка стабилност и да нема потребе за једним таквим потезом (изборима)", рекао је Дачић.

"Уложићемо напоре да развијемо југ Србије"

Дачић је рекао да је интенција премијера Александра Вучића и њега да се југ Србије развије.

"Уложићемо максималан напор да се овај крај развије. То је дуг према свима који су дали животе за Србију", рекао је Дачић новинарима.

Како је рекао, Топлица је херојски крај Србије, који је као и цео југ био запостављен.

"Веома поздрављам говор премијера, зато што је он ту јасно нагласио да је Топлица била херојска у свим годинама када је то било битно за Србију, не само Топлица него југ Србије који је био запостављен", рекао је Дачић.

На питање да прокоментарише настојања одређених народа који хоће Србију да оквалификује као геноцидну, Дачић је рекао да је сигурно да је српски народ претрпео велике жртве и злочине и да се неће дозволити да српски народ буде понижен.

"Како то обично бива, постоје двоструки стандарди у међународној заједници, сада неки покушавају да терет злочина пребаце искључиво на српску страну. Као што је премијер рекао, сигурно нећемо дозволити да будемо понижени и бранићемо интересе нашег народа", истакао је Дачић.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи