Јеремић: Надмудривање помаже Вучићу

Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД) Вук Јеремић изјавио је да сваки дан који пролази у надмудривању и калкулацијама опозиције помаже Александру Вучићу и позвао све који су за промене да изађу на предстојеће председничке изборе и гласају против Вучића.

"Ако Александар Вучић изгуби изборе, он је готов, а може да изгуби само ако људи изађу да гласају", оценио је Јеремић у разговору са грађанима Кулпина и Новог Сада.

"Онај коме је добро нека гласа за њега, онај коме није – нека гласа за неког другог. Волео бих за мене, али није нужно", рекао је Јеремић.

Како је саопштено, он је указао да глас грађана иде Вучићу, ако не изађу на гласање и поручио: "Гласајте за било кога, осим за Вучића".

Коментаришући став Социјалдемократске странке Бориса Тадића која је најавила подршку или њему или Саши Јанковићу, Јеремић је истакао да верује да Тадић има добру намеру, као и што верује да има много људи који желе промене.

"Заиста не знам шта је нити његова, нити одлука његове странке, али мислим да сви они који желе промене треба што пре да изађу са јасним ставом по том питању", напоменуо је Јеремић.

Према његовој оцени, "сваки дан који буде пролазио у страначким надмудривањима, калкулацијама и расправама између страначких првака помаже Вучићу да замагли ситуацију и скрене пажњу са праве теме".

"Вучић хоће да створи ситуацију да су сви исти, а то не треба дозволити", нагласио је Јеремић.

Он је у Кулпину, разговарајући са пољопривредницима из тог краја, истакао да се у његовом програму "Србија може боље" обавезао да ће се, као председник, заложити за забрану продаје пољопривредног земљишта странцима.

"То апсолутно мора да постане законска норма. Заложићу се, не само за забрану, већ и давање у закуп земље без лицитације, тендера и адекватних процедура", најавио је Јеремић.

"Нећу потписати ниједан закон који је направљен за страног инвеститора", прецизирао је Јеремић и додао "макар то значило мој опозив".

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво