Зелени Србије: Снажна подршка Вучићевој кандидатури

Парламентарна странка Зелени Србије снажно подржавају кандидатуру актуелног премијера Александра Вучића за председника Србије, који је, како кажу, спреман, вољан, решен, одлучан и способан да допринесе да Србија остане стабилна заједница, да се модернизује и економски оснажи удруживањем у европску заједницу грађана.

Србији је потребан председник као што је Александар Вучић, државник који негује мир и сарадњу са народима и државама Балкана и Европске уније, саопштила је странка Зелени Србије.

"Снажно подржавамо Вучића у намери да као председник Републике допринесе даљој изградњи еколошке и зелене Србије. Сматрамо да наша држава треба да развија органску пољопривреду без ГМО, да буде земља очуване природе, здравих и образованих људи, која не расипа енергију, и која користи обновљиве изворе енергије, чува грађане од енергетског сиромаштва, болести изазваних прекомерним загађењима воде и ваздуха", наводи се у саопштењу.

Зелени Србије подржавају Вучића јер, како наводе, ради на изградњи стабилне и економски јаке Србије.

"Сви заједно ћемо радити на унапређењу квалитета животне средине и квалитета живота људи. Зелени ће помоћи да се успостави систем управљања отпадом и учинити сам отпад корисним", додају из странке Зелени Србије.

Подсећају да нашој земљи предстоји борба са климатским променама и примена мера за смањење њиховог негативног утицаја.

"Радићемо на изградњи система за пречишћавање вода за добробит и здравље људи. Очекујемо примену принципа кружне и зелене економије и тиме отварање могућности за зелена радна места", навели су.

Вучић је, кажу, вољан и одлучан у намери да оснажи јавно управљање у области заштите животне средине, као и да Србију уведе у Европску унију.

Зелени Србије, у коалицији коју предводи Ивица Дачић, са Социјалистичком партијом Србије, сматрају Вучића, кандидата Српске напредне странке, и својим кандидатом и у наредној кампањи ће га снажно подржати.