СДС: Ако не око једног, опозиција нека се окупи око двојице

Социјалдемократска странка позвала је опозиционе странке да се окупе око два кандидата на изборима за председника Србије, Саше Јанковића и Вука Јеремића, ако већ није могуће окупљање око једног опозиционог кандидата.

Поводом најаве лидера покрета Доста је било Саше Радуловића да ће тај покрет 4. марта представити свог председничког кандидата, ако се Јанковић и Јеремић не договоре да само један од њих буде кандидат, СДС је оценио да би кандидовање трећег кандидата драстично смањило шансу опозиционог кандидата да уђе у други круг.

"Зато опозиционе странке не смеју пропустити шансу да одлуке доносе одговорно и у складу са општим интересом. Свако додатно расипање гласова опозиције користи само власти", навео је СДС.

СДС је позвала опозиционе странке да не пропусте огромну шансу за смену актуелне "штеточинске власти", до чега би дошло "расипањем гласова и цепањем опозиције".

"СДС се од почетка залаже за једног заједничког кандидата опозиције и указује на то да је на предстојећим изборима од кључног значаја концентрисање опозиционих гласова на једном месту. У околностима у којима имамо два кандидата, и даље смо позивали на договор. Међутим, уколико такав договор није могућ, онда је потребно ујединити се око та два кандидата, а не додатно расипати гласове и смањивати шансу да на предстојећим изборима коначно уједињени сменимо ову погубну власт", пише у саопштењу.

СДС је навео да разуме да и ДЈБ сматра да је најбоље изаћи са једним кандидатом, али да не разумеју зашто ДЈБ сматра да је решење тог проблема убацивање и трећег кандидата.

"Најаву ДЈБ да ће уколико не дође до договора да се изађе са једним кандидатом они кандидовати и трећег, видимо као покушај гашења пожара бензином. Кандидовање и трећег кандидата грађанске опозиције није решење, већ продубљивање проблема", навела је странка бившег председника Србије Бориса Тадића.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи