Поповић Ивковић: Јанковић злоупотребио Алексину мајку

Чланица Председништва Српске напредне странке Биљана Поповић Ивковић изјавила је да је Саша Јанковић на предизборном скупу злоупотребио мајку Алексе Јанковића, који је трагично изгубио живот у мају 2011. године, зато што је био малтретиран од стране својих школских другова.

"Скандалозно понашање Саше Јанковића нема оправдање, поготово због чињенице да је он и тада обављао функцију Заштитника грађана и дужан је да зна чињенице о овом трагичном случају", навела је Биљана Поповић Ивковић.

У саопштењу је навела да се та трагедија догодила у време када је Србијом управљала управо Демократска странка, чији је он данас кандидат, и у периоду када је он обављао функцију Заштитника грађана.

Према њеним речима, Српска напредна странка преузела је на себе задатак да спречи насиље у Србији, поготово породично и вршњачко насиље, због чега су донети и закони који су омогућили да се државни органи ефикасније боре против ове врсте насиља.

"Можда претходне власти нису имале слуха и нису превентивно радиле са породицама и децом која су највише изложена оваквим претњама, али српским напредњацима је ово приоритет и нећемо дозволити да се овакво страдање деце понавља у нашој земљи", закључила је Поповић Ивковић.

Медији су претходно пренели да је скупу у новобеоградској Хали спортова "Ранко Жеравица", на коме је Јанковић вечерас почео кампању за изборе за председника Србије, присуствовала и Драгана Јанковић, мајка Алексе који се убио због вршњачког насиља.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи