Први предизборни скуп Сашe Јанковића

Кандидат за председника Саша Јанковић одржао је вечерас у Хали спортова "Ранко Жеравица" у Новом Београду први предизборни скуп.

Јавне личности које су подржале Сашу Јанковића поручују да ће само глас Јанковићу обезбедити друштво без насиља "у коме институције раде свој посао, у коме се цени рад и образовање и где су грађани на првом месту".

Поручио је да ће вратити смисао постојању институција, да Србија припада свим њеним грађанима и да је оно што их спаја, а то је љубав према Србији, јаче од свих подела и од свих разлика.

"Србија може и мора боље, институције нису крпе, наша дружина није братија, а ми смо поштени људи, а не поданици", рекао је Јанковић.

Како је рекао, жеља му је да сви буду своји на своме, да нико нема апсолутну власт, а шајкача му стоји у срцу, Европа у глави и једно и друго иду заједно.

Јанковић је додао да је био државни службеник али да никада није помислио да је он држава, те да стога и зна како да шта поправи и како треба да функционишу институције.

Истакао је и да неће да обећава да ће некога нахранити, запослити, лечити, давати плате јер то треба да раде послодавци, лекари.

Према његовим речима, није питање да ли ће он бити председник већ да ли ће ико моћи да ради свој посао а да се не клања.

"Потребна је држава са јасним правилима где ће службеници одговарати пред законом а не пред партијом", поручио је Јанковић.

Како је рекао "тек ће да их коштају лажне дипломе, крађе пензија, штетни уговори. Коштаће их животи из хеликоптера и поплава".

"Ово није држава – ово је приватна фирма радикалске породице Топаловић Војислава, Томислава и Александра. Свађају се око плена, е даље неће моћи", рекао је Јанковић.

Конвенцији у новобеоградској Хали спортова присуствују потписници апела за Јанковићеву кандидатуру, као и Драган Шутановац и Зоран Живковић, председници Демократске странке и Нове странке, које су подржале његову кандидатуру за председника Србије.

Подршку Јанковићу пружили су и представници неколико невладиних организација и група грађана, као и појединци из јавног живота Србије.

Скупу су се, међу осталима, обратили и кошаркашки стручњак Душан Дуда Ивковић и Шутановац који су позвали грађане да свој глас на председничким изборима дају, како кажу, најбољем кандидату Саши Јанковићу.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво