ПС: Поређења Вучића и Јанковића нису адекватна

Војвођански Покрет социјалиста сматра да Демократска странка, како кажу, никада није успела да научи и разликује шта су то независне институције које не смеју и немају право да се баве политиком, а шта су органи извршне власти којима јесте посао и обавеза да се баве политиком.

Реагујући на саопштење ДС-а који је позвао Александра Вучића, кога је Председништво СНС предложило за кандидата за председника Србије, да поднесе оставку на функцију премијера.

ДС је оценио да функционери СНС-а треба то да захтевају од Вучића са истим жаром којим су захтевали да Саша Јанковић поднесе оставку на место Заштитника грађана, а из Покрета социјалиста реаговали су речима да та поређена нису адекватна, али да се од ДС "лажи и политиканство могло и очекивати".

"Бивши заштитник грађана је пуне три године на најдиректнији начин кршио закон и урушавао углед независне институције Заштитника грађана, управо бавећи се политиком и интересима ДОС-а, а не интересима грађана Србије", оцењено је у саопштењу Покрета социјалиста.

Из војвођанског ПС-а подсећају и да Закон о Заштитнику грађана у члану 10а јасно каже да Заштитник грађана и његов заменик не смеју да дају политичке изјаве, а још мање да се кандидују за председника Србије.

Са друге стране, наводи се у саопштењу, премијер има дужност и обавезу да води Владу док год она има већину у парламенту.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво