Дачић поручио Вучићу да не одустаје

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић позвао је лидера СНС-а и премијера Александра Вучића да прихвати одлуку своје партије и буде председнички кандидат, јер је то важно за политичку стабилност Србије.

"Не видим други начин како Србија може да буде стабилна победом другог председничког кандидата", рекао је Дачић за ТВ Пинк, одбацујући наводе медија да он гура Вучића у сукоб са Николићем како би он био премијер.

Како је рекао, "то су глупости".

Дачић верује да су за сада медијске спекулације о Николићевој кандидатури тачне, јер то до сада нико није демантовао, а прошло је, каже, довољно времена.

"Претпостављам да је та вест тачна", рекао је Дачић и поновио да се својом кандидатуром Николић сврстава на страну Вучићевих противкандидата.

Оцењује да је Николићева кандидатура удар на СНС и на Александра Вучића, те да ће резултат његове кандидатуре бити "никакав" осим што ће помоћи онима који су противкандидати.

СПС је у старту рекао да Николићева кандидатура не обезбеђује победу на изборима, а да су шансе у другом кругу пола-пола, додао је Дачић и поручио премијеру да не одустаје, јер је борба – основна логика политике.

"Нема емоција ако је Николић стао на страну оних који су против", рекао је лидер СПС-а.

Каже да је Николићева кандидатура можда и добра ствар, јер ће се видети колико ко подршке има, оцењујући да ће лидер СНС-а бити председник са Николићем или без њега.

"Ако се Николић кандидује, у чему је његова разлика у односу на Сашу Јанковића, Вука Јеремића или неке друге противкандидате, јер је њихов главни циљ не само да Вучић падне и што се тражи његова глава него што је Вучић персонификација данашње власти и политике која се спроводи", рекао је Дачић.

Он је навео и да, без обзира на Николићеву кандидатуру, парламентарних избора не треба да буде.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво