Рок од 30 дана за извештаје о трошковима у кампањи

Политички субјекти који су учествовали у изборној кампањи дужни су да Агенцији за борбу против корупције поднесу извештаје о трошковима изборних кампања у року од 30 дана од дана објављивања коначних резултата избора.

Агенција на сајту подсећа да су политички субјекти дужни да то учине према одредбама члана 29. Закона о финансирању политичких активности.

Републичка изборна комисија (РИК) прогласила је синоћ коначне резултате ванредних парламентарних избора, према којима је листа окупљена око СНС-а освојила највише – 1.823.147 (48,25 одсто) гласова, односно 131 мандат.

У нови сазив републичког парламента ушло је још 11 листа.

Ванредни парламентарни избори одржани су 24. априла, а на 15 бирачких места избори су поновљени због неправилности.

Осим ванредних парламентарних, 24. априла, одржани су локални и покрајински избори.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво