ПИК: СНС-у у Војводини више од половине мандата

Према коначним резултатима Покрајинске изборне комисије изборна листа "Александар Вучић - Србија побеђује" освојила 44,48 одсто гласова или 63 од 120 мандата у Скупштини Војводине.

Коалиција окупљена око Социјалистичке партије Србије освојила је 8,86 одсто гласова и 12 мандата, према коначним подацима са покрајинских избора одржаних 24. априла које је ПИК утврдио на данашњој седници, а који су објављени на званичном сајту те комисије.

По десет посланика у будућем покрајинском парламенту имаће Српска радикална странка (СРС) која је освојила 7,66 одсто гласова и коалиција на чијем челу је Демократска странка (ДС) са 7,24 одсто освојених гласова.

Девет мандата у Скупштини АП Војводине имаће Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) која је освојила 6,43 одсто гласова, а листа "Доста је било" има седам мандата и за њу је гласало 5,54 одсто изашлих бирача.

Савез војвођанских Мађара (СВМ) на основу 4,88 одсто освојених гласова на покрајинским изборима имаће шест мадата у покрајинској скупштини, а два мандата ће имати листа "Мађарски покрет за аутономију" која је освојила 1,71 одсто гласова, док је један мандат припао Зеленој странци за коју је гласало 1,14 одсто бирача.

Остале листе које су учествовале на покрајинским изборима нису освојиле довољан број гласова да би прешле цензус.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво