Николић: РИК-у омогућити да ради по закону и независно

Председник Србије Томислав Николић затражио је да се РИК-у омогући да ради по закону и независно, а медије позвао да одустану од учествовања у кампањи против победника избора.

"Ни на који начин не учествујем у изборима, али износим своје мишљење, прозван без икаквог разлога, али свој став никада нисам крио", рекао је Николић Танјугу, одговарајући на питање како као председник Србије види политичку ситуацију после избора и притиске на РИК.

Николић је поручио да тражи да се РИК-у омогући да ради по закону и независно.

"Надлежне институције треба да реагују и омогуће фер и демократске изборе. Медије позивам да одустану од учествовања у кампањи против победника на изборима, а мислим да је то недопустиво за јавни сервис Србије који предњачи томе", нагласио је Николић.

Како оцењује Николић, изузетан изборни резултат Српске напредне странке је потврда напорног и истрајног рада зарад добробити Србије и њених грађана.

"Иако влада спроводи веома тешке реформе и комплексне мере како би се стабилизовале финансије, грађани су јој поново дали снажан мандат да настави реформски курс и препознали су одговорност, одлучност и бескомпромисну посвећеност бољој будућности Србије", истакао је Николић.

Председниик Србије је нагласио да држава не одустаје од европског пута, али не по цену раскида односа са Русијом или признавања независности такозване државе Косово.

"Са Приштином треба да се разговара, али не по цену уступака Албанцима на штету Срба. Знају да Косово није постало члан Унеска и Срби нису проглашени геноцидним народом у Сaвету безбедности Уједињених нација. Знају да је Србија постала поштован и уважен партнер у региону и свету", рекао је Николић.

Како истиче Николић, грађани цене чињеницу да инвеститори све више долазе у Србију и да се отварају нова радна места и да је "економија након деценија пљачке и деструкције кренула узлазном путањом". "У Србији се ради и гради. Нико не обећава куле и градове, већ тежак рад", додао је Николић.

"Наравно да постоје они којима не одговара успешна Србија. Они траже Србију само за себе, као туђе испоставе покушавају да спрече даљи напредак државе. Противправним притиском на РИК покушавају да промене изборну вољу грађана. Свако ко губи има право да се љути. Међутим, поједине странке су своје право, претвориле у правно насиље", рекао је Николић.

"Државни органи у чланицама ЕУ, којој тежимо и која је потврдила да су избори протекли у фер и демократској атмосфери, би свакако предузели мере да се спречи харанга против странке која је победила на изборима", закључио је председник Србије.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво