Дачић: У контакту сам са Вучићем, без разговора о новој влади

Министар спољних послова и председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да са премијером Александром Вучићем још није разговарао о формирању нове владе, иако су свакодневно у контакту.

Ивица Дачић је, када је реч о формирању нове владе, рекао да је "на премијеру да води тај процес".

"Када ће и кога звати, на њему је да одлучи, а ми смо спремни да учествујемо у влади", рекао је Дачић.

Додао је да се СПС и Јединствена Србија увек руководе државним интересима при формирању владе.

"Са Вучићем имам редовну комуникацију, када је реч о државним питањима", рекао је Дачић и подсетио да постојећа влада мора да функционише до избора нове.

Дачић је истакао да је за све то потребно да постоји политичка стабилност у Србији, јер без ње неће бити ни економског развоја нити доброг међународног положаја Србије.

"Ми смо као коалиција спремни да допринесемо политичкој стабилности у Србији и да се сви проблеми решавају дијалогом", рекао је Дачић.

На питање да ли постоји могућност да СПС буде опозиција, Дачић је одговорио да та могућност увек постоји, али да се он бори да "игра у првој лиги".

"Уколико премијер сматра да је потребно да своју већину прошири с неким другим, ми смо спремни да о томе разговарамо, и то није спорно с наше стране. Ако не буде тог позива, наравно да ће СПС бити у опозицији, али то не значи да ћемо бити у опозицији Србији. Не можемо да критикујемо нешто што смо заједно урадили за ове четири године. Ми смо представници овог народа и државе без обзира на којем се месту налазимо", рекао је Дачић.

Када је реч о евентуалним сукобима унутар странке и могућности да поднесе оставку на функцију председника странке Дачић је истакао да сви проблеми могу да се сведу на кадровска питања, која су, како је рекао, увек легитимна.

"Овде је реч о томе каква је будућност наше странке и шта даље чинити. Ја о томе размишљам. Следеће године су председнички избори и то је једини разлог зашто сам рекао да ћу о свему да размислим током ових празника", објаснио је Дачић.

Лидер социјалиста је додао и да постоје различита мишљења унутар странке о томе које место на политичкој сцени Србије треба да има СПС, односно о томе како даље.

"Не размишљам ни о томе да поднесем оставку. Најлакше је сада поднети оставку, мада мислим да треба отворити простора за нове идеје и нове људе у оквиру СПС-а", закључио је Дачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво