Вулин: РИК једини овлашћен за саопштавање резултата

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин изјавио је да не може бити политичког става када је у питању рад надлежних органа и да је РИК једини овлашћени орган који може да израчуна и саопшти резултате избора.

"Ко сам ја, или било ко други да се слажем или не слажем. Питате ме за политички став, а не може бити политичког става када је у питању резултат рада надлежних органа", рекао је Вулин одговарајући на питања новинара у Панчеву приликом посете Дому за децу и омладину без родитељског старања "Споменак" где је поделио ускршње пакетиће.

Вулин је нагласио да је РИК једини овлашћени орган да израчуна, изброји и процени све што треба да се процени.

"Свако друго мишљење је неважно, самим тим и моје", казао је Вулин.

Он је рекао је да је шокиран насиљем које се догодило у РИК-у истичући да је оно апсолутно неприхватљиво.

"Шокиран сам да се насиље користи у РИК-у, и да се врши такав притисак на РИК упадањем у просторије и да не може да се сачека да се преброје гласови. Ја то не разуемем", рекао је Вулин новинарима.  

Вулин je рекао да очекује да ће нова влада бити формирана почетком јуна, и да ће та странка подржати сваку владу коју буде водио Александар Вучић независно од тога да ли ће бити у њој или не.

"Александар Вучић је рекао да ће влада бити формирана почетком јуна и ја очекујем то. Подржавам политику коју спроводи Александар Вучић и Покрет социјалиста ће подржати сваку владу коју он буде водио, а да ли ћу у њој бити ја, или било ко други потпуно је неважно. Персонална решења нису овде важна, важна је политика, оно шта ћемо радити и оно због чега смо добили изборе", рекао је Вулин.

Он је подсетио да је СНС основана 2008. године, када и Покрет социјалиста.

"Ми смо од тада саборци за једну бољу праведнију Србију и изборним резултатима смо доказали да огромна већина грађана подржава баш ту праведнију и бољу Србију", рекао је Вулин.

Он је додао да Вучић има већину у парламенту и да формира будућу владу.

"Покрет социјалиста подржава политику коју он спроводи и подржаће сваку владу коју буде водио Александар Вучић. Важна је политика и све оно због чега је 1,8 милиона људи гласало за листу који је предводио Вучић. Он има моју апсолутну подршку и Покрет социјалиста ће подржати будућу владу коју он буде предводио без обзира да ли ће у њој бити или не", рекао је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво