Вучић: Поносан сам на нашš историјски и импресиван резултат

Премијер и председник СНС-а Александар Вучић рекао је да је поносан на изборни резултат листе око СНС-а и истакао да је та листа освојила 1.800.000 гласова и то после тешких реформи.

Вучић је у интервјуу Првој ТВ истакао да је реч о историјском и импресивном резултату, имајући у виду да у европској пракси није забелеžжено да је другопласирани на изборима освојио чак 37,5 одсто гласова мање од његове, победничке листе.

Рекао је и да је поносан на грађане Србије који нису гласали за "лака решења".

Први пут су сви џакови са гласачким листовима доступни, нису у контерјнерима, истакао је.

Додао је да има максимално поверење у надлежне државне органе, упркос незаконитом притиску који се врши на неке од њих.

Вучић је рекао да ће честитати свима на постигнутим резултатима на изборима и да никада не би украо ниједан глас.

"Апсолутно свима ћу да честитам. Где смо крали, нек нам покажу то... никад у животу не бих украо ништа, не бих украо ниједан глас", казао је Вучић.

Додао је да ће у среду бити одржани избори на 15 места у Србији и да ће се у среду увече "све знати".

"Републичка изборна комисија (РИК) прогласиће резултате у законском року, то је све. Имам апсолутно поверење у РИК, свима су све дали на увид, да се још једном изненаде (опозиција) колико их народ воли", казао је Вучић.

"Не разумем протест, нико не спори резултат на Врачару"

Вучић је поручио да нико није спорио изборни резултат на Врачару, истичући да ће се његова странка борити да победи на следећим изборима.

Вучић је оценио да протести старе власти на Врачару због наводне изборне крађе заправо говоре о томе да су они уплашени због чињенице да су њихови одборници подмитљиви.

"Ми им честитали на победи, имају убедљиву победу заједно са Радуловићем... Шта је разлог за протест? Разлог за протест је тај што је онај који би опет да даје мами паре са општинског рачуна рекао да постоје притисци да њихови одборници буду подмићени. Они уместо да вичу себи да су лопови, вичу... знате већ шта", рекао је Вучић.

Додао је и да су лоше листе СНС на локалу у добром делу Србије спустиле резултат листе око СНС на републичком нивоу за три или четири одсто, док је републичка листа на тим местима подигла локал за десетак процената.

"Победили смо их у Суботици, Ваљеву, Врању, Инђији и у многим другим местима", рекао је Вучић.

На опаску да је остављао утисак да је тешко поднео то што није освојио Врачар, Вучић је узвратио: "То сте по мени видели...? Чињеница јесте да су наши људи који су се борили за Врачар то тешко поднели, али борићемо се и даље и победићемо их следећи пут".

"Новој Влади потребна подршка свих грађана"

Премијер је поновио да је једини сигуран партнер СНС-а у будућој влади Савез војвођанских Мађара, да ће бити "можда јошš по неко", али да сигурно неће правити владу са неким ко само чека да му "забоде ножž у леђа".

"Драго ми је да чујем жеље СПС. Једино СНС нема никакве жеље", рекао је Вучић.

Уз опаску да се његов тим неће сваком допасти, поручио је да у владу улази "само са добрим људима".

Он је прецизирао да у будућу владу "неће уводити свакога", јер, како је рекао, има одговорност за све грађане ове земље.

"Новој влади биће потребна подршка свих грађана", рекао је.

Најавио је да ће влада бити састављена и од експерата и од политичара.

"Неће се сви будући чланови владе допасти свима", рекао је премијер и, говорећи спортским речником, истакао да не могу сви да буду центарфор, већ неко мора и да чисти терен.

„Нећу уводити у владу некога ко не подржава програм. Хоћу да радим са људима који верују у програм који ћу понудити", рекао је премијер.

Он је приметио да је и лидер СРС-а рекао да би ушао у коалицију са СНС-ом ако би се та странка одрекла проевропске политике.

"Разумем Шешеља кад то каже, али ја у томе нећу да учествујем, јер би то значило повратак на лошу потлитику. Ја имам одговорност за све грађане ове земље. Свакако је да у владу нећу да уводим свакога", заључио је премијер.

Не можемо у ЕУ без промене устава, најавио је.

"Скупштина најкасније за месец дана, брзо потом влада"

Александар Вучић истакао је да очекује конситуисање скупштине најкасније за месец дана, а убрзо потом и нову владу.

Рекао је да ће Републичка изборна комисија најкасније у идући четвртак или у петак прогласити резултате, те да ће парламент бити конституисан 20 дана касније, а брзо потом и влада.

"Шта год да буде, идемо у Скупштину за 20 дана", рекао је Вучић.

Додао је да опозиционе странке "праве циркус" са изборним резултатима како би одложиле формирање покрајинске владе.

"Ајде да идемо мало у циркус, да не идемо одмах у покрајинску владу. То је више политичко копрцање", рекао је Вучић.

Указао је на чињеницу да се буне и прете странке које заједно имају 15 до 17 одсто гласова, што је неколико пута мање него што има СНС.

Упитан да ли се сада осећа као политички џин, одговара одречно и истиче да се осећа као човек који је добио подршку народа.

Истакао је да је важно да немамо циркус у држави, а да се нада да га неће бити ни у парламенту, где ће, иначе, радо свима на све одговарати.

"Лично ћу разговарати са радницима и власницима Јуре"

Александар Вучић рекао је да ће се постарати да лично разговара са власницима и радницима фабрике електро-каблова Јура у Лесковцу, који су ових дана организовали петнаестоминутни штрајк због наводне тортуре власника.

Премијер је гостујући на ТВ Првој рекао да је наложио министру Александру Вулину да види о чему се тамо тачно ради.

"Али, дајте да заштимо инвеститоре који долазе, да их не терамо само зато што нам је то тема и што желимо некоме да се додворавамо", рекао је Вучић.

Сматра да је све што се ових дана дешавало у тој фабрици, мислећи на протест радника, требало да буде тише и да се не води кампања против инвеститора, поготво што, како каже, хоћемо још инвестиција из Јужне Кореје.

Радници Јуре организовали су петнаестоминутни штрајк незадовољни што морају да раде на други дан Ускрса, а лист Данас објавио је наводе синдиката да запослени у Јури у Лесковцу трпе тортуру, да их туку металним палицама, да им не дозвољавају одлазак у тоалет и саветују да носе пелене, као и да су жене напаствоване сексуално.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво