Ђурић: Историјски резултат СНС-а на Космету

Српска напредна странка освојила је 67,09 одсто гласова на територији Косова и Метохије, показали су резултати те странке на основу комплетно обрађеног материјала, рекао је члан Председништва те странке Марко Ђурић на конференцији за новинаре и истакао да је то историјска победа напредњака на КиМ.

Функционер СНС-а и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је новинарима, у седишту странке, да је СНС добио двотрећинску већину на КиМ и да је то историјски резултат.

"Ујединили смо се и сабрали Србе на КиМ", рекао је Ђурић и додао да српски народ на КиМ пружио подршку политици Владе Србије и политици Александра Вучића.

Према подацима напредњака, СПС је освојио 9,61 одсто гласова, СРС 8,61 одсто, ДСС-Двери освојили су 4,30 одсто, СДС-ЛДП-ЛСВ 2,51 одсто, ДС 1,08 одсто, а Покрет Доста је било 0,33 одсто.

Убедљива победа СНС-а на Косову, како каже Ђурић, говори о заинтересованости Срба са тих простора да учествују у политичком и јавном животу Србије и да им је стало да у Београду имају снажну владу која ће заступати њихове интересе.

Он каже да СНС изборни резултат на КиМ обавезује да додатно марљиво и предано раде на заштити интереса српског народа у јужној покрајини.

"То нас обавезује да се боримо да српски народ остане и опстане на КиМ, да ужива у солидарности и заштити целе Србије. Косово и Метохија је било и биће извор српске духовности, историје, културе", рекао је Ђурић.

Излазност на КиМ била је 44,72 одсто. На овим изборима на КиМ укупно је гласало 47.449 грађана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво