РИК: 20 листа, 3.270 кандидата за посланике

Републичка изборна комисија прогласила је збирну изборну листу на којој се налази 20 листа са укупно 3.270 кандидата за 250 посланичким места у Скупштини.

Председник РИК Дејан Ђурђевић рекао је да је поднето 30 изборних листа, да су три листе повукле кандидатуру - Јединствена руска странка, изборна листа Ниједан од понуђених одговора и Ромска листа, а да је шест одбио РИК.

Он је истакао да на ових 20 листа има 3.270 кандидата за народне посланике.

Прва на гласачком листићу биће листа "Александар Вучић - Србија побеђује". Друга "За праведну Србију - Демократска странка (Нова, ДСХВ, ЗЗС)", док ће трећа бити "Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија - Драган Марковић Палма".

Следиће четврта "Др Војислав Шесељ - Српска радикална странка", а затим пета "Двери-Демократска странка Србије - Санда Рашковић Ивић-Бошко Обрадовић", па шеста, листа Савеза војвођанских Мађара - Иштван Пастор.

Под редним бројем седам биће листа "Борис Тадић-Чедомир Јовановић-Савез за бољу Србију-ЛДП-ЛСВ-СДС", а затим ће ићи као осма листа "Муамер Зукорлић - Бошњачка демократска заједница Санџака". Као девета биће "СДА Санџака-др Сулејман Угљанин" и као десета листа "За слободну Србију - Заветници - Милица Ђурђевић".

Следи као 11. листа "Група грађана за препород Србије - проф. др Слободан Комазец", па 12. "Руска странка - Слободан Николић", 13. "Републикасна странка-Републиканус парт-Никола Сандуловић" и 14. "Српско руски покрет - Слободан Димитријевић".

Ту су као 15. "Левица Србије - Борко Стефановић", 16. "Дијалог- млади са ставом - Станко Дебељаковић", 17. "Доста је било" Саша Радуловић, затим 18. "Партија за демократско деловање-Ардита Синани", 19. "Зелена странка" и као 20. "У инат -сложно за Србију - Народни савез".

РИК је донео и решење по коме ће се за гласање на изборима за народне посланике скупштине расписаним за 24. април штампати 6.771.497 гласачких листића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво