Дачић: Левицу у Србији представља само СПС

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић оценио је у Београду да левицу у Србији представља само СПС и нико други.

Дачић је на предизборном скупу СПС-а у "Комбанк арени" казао да је та партија у претходном периоду поднела највеће жртве, али и да су социјалисти први признали грешке и почели да се мењају.

"Поносни смо на нашу прошлост, увек смо били ту за Србију и ни један социјалиста никад није издао своју земљу. Доносили смо погрешне одлуке, али никада нисмо продавали фабрике, остављали раднике на улици, нисмо отимали и пљачкали, за разлику од оних који су дошли на власт 5. октобра", рекао је Дачић.

Према његовим речима Србија је данас стабилна земља што је, како је навео, у великој мери заслуга коалције СПС - Јединствена Србија (ЈС).

Дачић је поновио да се та странка залаже за улазак Србије у ЕУ, али и да је опредељена за сарадњу са традиционално пријатељским државама попут Русије и Кине.

Обраћајући се окупљенима, Дачић је поздравио унука Слободана Милошевића Марка и његову мајку Милицу, као и председника "Зелених Србије" Ивана Карића и председника Комунистичке партије Јошку Броза.

Председник ЈС-a Драган Марковић Палма оценио је да не би било ни једног страног инвеститора у Србији, да није није било коалиције СПС - ЈС.

"Дачић и ја хоћемо да сви градови Србије буду као Јагодина. Да би инвеститори дошли у ваш град морају много да вам верују. Од три заинтересована инвеститора, ја убедим једног да улаже у Србију", казао је Марковић.

Он је позвао грађане да купују само српске производе, како би земља изашла из економске кризе и поновио да Србија не сме ући у НАТО, већ да мора остати неутрална.

Заменик председника СПС-а Александар Антић рекао је да су резултати које је СПС остварио у претходном периоду оно са чим та странка излази пред грађане Србије.

"Многи су нас копирали, многи потцењивали, али од данас нико нема право да нас потцењује. Ова коалиција има озбиљан програм, хоћемо мир, слобиоду и социјалну правду. Ми смо ту да помогнемо онима којима је помоћ најпотребнија", рекао је Антић.

Скупу у београдској арени присуствовали су и председник Социјалистичке партије Републике Српске Петар Ђокић, председник Социјалистичке народне партије Црне Горе Срђан Милић, кандидати са изборне листе СПС - ЈС.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво