Селаковић: Србијом више никад неће управљати тајкуни

Потпредседник СНС Никола Селаковић изјавио је да Србија није више земља којом управљају тајкуни, у којој тајкуни састављају владе и да она то више никада неће ни бити, али и да се Србија опоравља и да је остварен највишšи могући ниво и углед земље у региону и свету.

Селаковић је након трибине у Новој Вароши рекао да је, после поплава 2014. године, Србија доживела привредни раст.

Он је казао да земља води политику интеграција, јер се више од 60 посто наших производа извози у земље ЕУ, која је највећи инвеститор у Србији, али и да се сачува традиционално добро пријатељство са Русијом и Кином.

"Успели смо да у ове две године запослимо преко 120.000 људи, што није довољно. Треба још да радимо на томе, али смо успели такође да достигнемо ниво страних инвестиција у Србији од преко 1,8 милијарди евра" рекао је Селаковић.

Потпредседник СНС је казао да се највећа захвалност због привредног раста и опоравка земље дугује пензионерима који су истрпели и поднели највећи терет и од чијих је, ионако малих пензија, морало да се одузме да би се средиле финансије.

"Наша политика у наредним годинама мора да доведе до још већег броја инвестиција. Не да БДП буде 0,8 посто колико је остварено у прошšлој години, иако је било прогнозирано -0,5 посто раста. У следећој години то мора да буде за један проценат виšе, па 2,2 у следећој години и у оној наредној да изађемо на преко три посто", рекао је он.

Селаковић је казао да мора да се ради још енергичније него што се радило до сада како би се грађанима обезбедио пристојан живот, посао, достојанство, модерно здравство и школовање доброг ранга.

Према његовим речима, мора да се јача и владавина права и да сви треба да осете да је закон исти за све.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво