Расписани покрајински избори за 24. април

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор расписао је редовне покрајинске изборе за 24. април, истог дана када ће се одржати и редовни локални и ванредни републички избори.

Иштван Пастор је потписао Одлуку о расписивању покрајинских избора за 24. април, чиме су се стекли услови да се ти избори одрже истовремено са републичким и локалним изборима.

Пастор је позвао грађане да искористе своје право и да гласају на предстојећим изборима "за онога кога желе".

"Ви сте једини који имате право да одлучите ко ће у следећем мандату имати прилику да вас представља у Скупштини Војводине", казао је Пастор на конференцији за новинаре.

Он је и свим странкама и осталим учесницима на изборима поручио да је Скупштина Војводине парламент у којем се негује висок ниво културе у опхођењу, као и међусобно уважавање и поштовање.

"Сви заједно смо изградили респектабилну институцију и то је учинак свих 120 посланика и из тог разлога позивам све на фер и коректну кампању, на борбу аргументима и програмима", поручио је Пастор.

Покрајинска изборна комисија је одлучила да ће бирачки листић за покрајинске изборе бити штампан на светлозеленом папиру, а контролни листић на папиру боје слонове кости. 

Последњи покрајински избори одржани су 6. маја 2012. године. Скупштина АП Војводине има 120 посланика који се бирају по пропорционалном изборном систему, на период од четири године.

Према Статуту, изборе за посланике расписује председник Скупштине, 90 дана пре истека мандата Скупштине, тако да се избори окончају у наредних 60 дана.

Иначе, председник Републике Томислав Николић расписао је парламентарне изборе 4. марта, док је председница Скупштине Србије Маја Гојковић изборе за локалне парламенте расписала 7. марта, а избори на свим нивоима биће одржани 24. априла.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара