Читај ми!

Право гласа за 6.700.000 грађана

У Републичкој изборној комисији су за РТС демантовали податак Министарства за државну управу да право гласа у Србији има седам милиона бирача.

У РИК-у подсећају да се још од 1999. године избори не спроводе у свим општинама на Косову и Метохији, тако да у укупан број бирача не улазе на пример грађани Урошевца, Дренице.

Зато ће, како је РТС-у речено у Комисији, право гласа, као и 2014, имати око 6.700.000 грађана.

У међувремену је Министарство државне управе и локалне самоуправе саопштило да веће цифре које су они износили у јавност укључују и локације на Косову и Метохији на којима се, по методологији која је у примени од 1999. године, не гласа.

Људи који живе у тим местима не улазе у укупан број бирача и за њих се не штампају бирачки листићи, напомиње се у саопштењу.

Укупан број бирача који ће имати право да гласају 24. априла 2016, а коначан 72 сата пре избора, објавиће Републичка изборна комисија по закључењу Јединственог бирачког списка.

"На данашњи дан, број уписаних бирача на бирачким местима која су била отворена 2014, јесте 6.734.802, што (значи да је сада) за 31.196 бирача мање него те године. Понављамо да је наведени број и даље подложан мањим ревизијама на дневном нивоу, с обзиром на то да се спискови и даље чисте од дупликата", саопштено је из Министарства државне управе и локалне самоуправе.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво